Οικονομία

Κατρούγκαλος: Οσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ μισθοί και συντάξεις δεν μείωνονται

Κατρούγκαλος: Οσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ μισθοί και συντάξεις δεν μείωνονται Κατρούγκαλος: Οσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ μισθοί και συντάξεις δεν μείωνονται
"Όσο υπάρχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μισθοί και συντάξεις δεν θα μειωθούν" δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Εξηγώντας τι είναι ο κόφτης τόνισε ότι "δεν πρόκειται στην πραγματικότητα για κάτι καινούργιο", "είναι ένα στοιχείο αυτοματισμού.

"Απλώς καθιστά αυτόματη την αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού, από εκεί και μετά είναι στην κρίση της κυβέρνησης ποια μέτρα θα φέρει ώστε αυτή τη λογιστική απεικόνιση μεγεθών να την μεταφράσει σε απτή πραγματικότητα.

Και επειδή εμείς έχουμε αυτή τη δέσμευση για τους μισθούς και τις συντάξεις, για την προστασία των πιο αδύναμων, ακόμα και στην εντελώς απίθανη περίπτωση που δεν θα έχουμε πιάσει το δημοσιονομικό στόχο του 0,5% σε αυτή την περίπτωση θα ψάξουμε να βρούμε εναλλακτικά ισοδύναμα δεν θα μειώσουμε μισθούς και συντάξεις" τονίζει και προσθέτει ότι σε μια τέτοια περίπτωση η κυβέρνηση θα αναζητήσει ισοδύναμα, αλλά και πως ο διορθωτικός μηχανισμός θα διαρκέσει μέχρι το 2018