Οικονομία

Αναπτυξιακός νόμος: Μείωση των δόσεων ζητούν τα Επιμελητήρια Ελλάδας - Ηρακλείου

Αναπτυξιακός νόμος: Μείωση των δόσεων ζητούν τα Επιμελητήρια Ελλάδας - Ηρακλείου
Τη μείωση των δόσεων της χρηματοδότησης μικρών επιχειρήσεων από τον αναπτυξιακό νόμο, ζήτησαν από τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξη Χαρίτση, οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος - Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, Μανώλης Αλιφιεράκης και Σταύρος Καρτέρης.

Όπως είπαν, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Χαρίτση, μετά τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, επεσήμαναν πως μία τέτοια παρέμβαση κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων που εντάσσονται στο νόμο, υλοποιούν τα επενδυτικά τους σχέδια, αλλά λαμβάνουν με καθυστέρηση την εγκεκριμένη χρηματοδότηση.

Υπενθυμίζεται, ότι το βράδυ της Πέμπτης, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο Αλ. Χαρίτσης παρουσίασε τους βασικούς άξονες του Νέου Αναπτυξιακού Πλαισίου και το ρόλο του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, που έχουν ως στόχο την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, με έμφαση στην καινοτομία και τη συνεργασία, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Εμείς θέλουμε όλους τους πόρους να τους διοχετεύσαμε στην πραγματική οικονομία», ενώ τόνισε ότι «τα σημάδια για την ελληνική οικονομία συνεχώς βελτιώνονται».