Οικονομία

Στο πλευρό των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία η ΑΔΕΔΥ

Στο πλευρό των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία η ΑΔΕΔΥ
Στο πλευρό των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία τάσσεται με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ επαινώντας την αμετάκλητη στάση της ΠΟΕΔΗΝ όλα τα μνημονιακά χρόνια. Κάνοντας επίθεση στην ηγεσία του υπουργείο Υγείας αναφέρει πως «Ο Υπουργός Υγείας, Α. Ξανθός και ο Αναπληρωτής Υπουργός, Π. Πολάκης όταν ήταν στην αντιπολίτευση προχωρούσαν σε καταλήψεις γραφείων Διοικητών Νοσοκομείων για να αναδείξουν τα προβλήματα στη δημόσια Υγεία».

«Η ΠΟΕΔΗΝ αναδεικνύει τα προβλήματα που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία που οφείλονται στην υποστελέχωση και στην υποχρηματοδότηση και είναι σαφές ότι είναι υπαρκτά, παρά τις δηλώσεις των Υπουργών Υγείας για αθρόες προσλήψεις την τελευταία διετία στα νοσοκομεία και για επαρκή χρηματοδότηση» αναφέρει.

Κατηγορώντας την κυβέρνηση αναφέρει πως «Επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το προσωπικό μειώθηκε κατά 7.500 και οι μόνιμες προσλήψεις είναι περίπου 600 από την προκήρυξη της προ-προηγούμενης Κυβέρνησης. Παραμένουν 150 κλίνες ΜΕΘ κλειστές και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και μάλιστα σε μία περίοδο που υπάρχουν 70 άρρωστοι στη λίστα για μία θέση σε κλίνη σε ΜΕΘΗ κρατική χρηματοδότηση 2016 και 2017 είναι 1,15 δις τη στιγμή που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι 1,3 δισ., σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες και να παρατηρούνται ελλείψεις υλικών».

Τέλος καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να λύση τα προβλήματα στο σύστημα Υγείας και να μην απαντάει στην ΠΟΕΔΗΝ με «απαξιωτικές, υβριστικές εκφράσεις».