Οικονομία

Μοσκοβισί: Απαραίτητος εταίρος το ΔΝΤ

Μοσκοβισί: Απαραίτητος εταίρος το ΔΝΤ
Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη, τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών,

«Θέλουμε να συνδράμουμε σε αυτή τη συζήτηση και να έχουμε μια ολοκλήρωση της συμφωνίας το συντομότερο. Το ΔΝΤ είναι ένας απαραίτητος εταίρος».

Ο κ.Μοσκοβισί είπε ακόμα ότι «πρέπει να δούμε τι θα γίνει μετά το τέλος του προγράμματος» αλλά και να «εξετάσουμε τις εγγυήσεις που ζητούν ορισμένα κράτη - μέλη».Σε κάθε περίπτωση, αναγνώρισε πως η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο και «εύχομαι αυτή η πρόοδος να συνεχιστεί και σήμερα. Επιθυμούμε η Ελλάδα να πάει ακόμη καλύτερα και το 2017»

Όσον αφορά στο μέλλον του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ως φαίνεται δεν θα παραμείνει υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, ο κ. Μοσκοβισί έπλεξε το εγκώμιό του: «Έοχυμε ένα εξαίρετο πρόεδρο στο Eurogroup, που έχει επιλύσει σοβαρά προβλήματα. Ωστόσο δεν ξέρω τι θα γίνει. Εγώ πάντα είχα την άποψη ότι ο επικεφαλής του Eurogroup, πρέπει να είναι και υπουργός Οικονομικών της χώρας του».