Οικονομία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΦΚΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΦΚΑ
Κατάληψη στο κτίριο της Διοίκησης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΕΦΚΑ), στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 8, πραγματοποιούν από το πρωί οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Η δυναμική πρωτοβουλία, ανήκει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), αλλά στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΠΟΣΕ) στο ΙΚΑ, που από κοινού αποφάσισαν να διατρανώσουν έτσι, την αντίθεσή τους στη δημιουργία του υπερ – ταμείου Κοινωνικής Ασφάλισης. Όπως δηλώνουν οι εργαζόμενοι η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί την έναρξη μιας σειράς δυναμικών παρεμβάσεων για να αναδειχθεί το πρόβλημα που υπάρχει.

Οι εργαζόμενοι, καταγγέλλουν τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες για «πολιτικό μάρκετινγκ και επικοινωνιακές κορώνες», χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα στην προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Όπως επισημαίνει η ΠΟΠΟΚΠ, παρατηρούνται:
-Έλλειψη οργάνωσης με συνέπεια να εμφανίζονται, καθημερινά, μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα (λειτουργία ενιαίου μητρώου, ενιαίου πρωτοκόλλου, κατανομή αρμοδιοτήτων κλπ).

-Καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων για μήνες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις απαιτούνται ακόμη και τρία χρόνια.

-Μείωση του προσωπικού κατά 40% την τελευταία εξαετία.