Οικονομία

ΠΟΣΕ ΙΚΑ: Επίθεση στο διοικητή του ΕΦΚΑ για αδιαφανείς μετακινήσεις εργαζομένων

ΠΟΣΕ ΙΚΑ: Επίθεση στο διοικητή του ΕΦΚΑ για αδιαφανείς μετακινήσεις εργαζομένων
Σε ανοιχτή επίθεση προς τον διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), κ. Θανάση Μπακαλέξη, προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΠΟΣΕ) ΙΚΑ.

Με αφορμή τις μετακινήσεις στελεχών στο νεοσύστατο φορέα, οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι στήνεται «ένα καταδικασμένο από χρόνια στη συνείδηση των εργαζομένων πελατειακό-κομματικό κράτος». Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι ο διοικητής «επιχειρεί να προκαλέσει ανασφάλεια στους εργαζομένους, ώστε να κλείσουν τα μάτια και το στόμα τους».

Γίνεται λόγος με επίσημη ανακοίνωση μέχρι και για «μετακίνηση – δίωξη εκλεγμένου συνδικαλιστή, με απόλυτη αυταρχικότητα». Την ίδια στιγμή η ΠΟΣΕ ΙΚΑ διαπιστώνει ότι «οι συνδικαλιστές της κυβερνητικής παράταξης «τακτοποιούνται» με αναθέσεις σε θέσεις ευθύνης».

Απαίτηση των συνδικαλιστών του ΙΚΑ είναι να τηρηθεί η νομιμότητα και να εφαρμοστεί το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, όπως προβλέπεται από τον υπαλληλικό κώδικα Ν.3528/2007 και στο Ν.4369/2016. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι κομματικό λάφυρο κανενός Διοικητή και καμίας πολιτικής ηγεσίας που τον εποπτεύει».