Οικονομία

Πλεόνασμα 50 εκατ. ευρώ καταγράφει ο ΕΦΚΑ λέει ο Πετρόπουλος

Πλεόνασμα 50 εκατ. ευρώ καταγράφει ο ΕΦΚΑ λέει ο Πετρόπουλος
Του Βασίλη Αγγελόπουλου Στα 50 εκατ. ευρώ οριοθετεί ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Τάσος Πετρόπουλος το πλεόνασμα που καταγράφει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) τον Φεβρουάριο, έναντι προϋπολογισμένου ελλείμματος 100 εκατ. ευρώ

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist ο κ. Πετρόπουλος πρόσθεσε ότι η εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών εισφορών έχει φτάσει το 70%,  ενώ πριν από την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ ήταν κάτω από 50%.

Ο κ. Πετρόπουλος παραδέχτηκε επίσης ότι πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις της ελληνικής οικονομίας, επειδή υπήρχαν πολλά χρόνια καθυστερήσεων και αδράνειας. Στο πλαίσιο αυτό ενέταξε και την μεταρρύθμιση για το Ασφαλιστική την οποία χαρακτήρισε τολμηρή παρέμβαση που ήταν απαραίτητη μετά τα προβλήματα που ανέκυψαν τη διετία 2014 – 2015.

Ερωτηθείς και για το ζήτημα που ανέκυψε με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος έλαβε το βοήθημα… χαμηλοσυνταξιούχου τον περασμένο Δεκέμβριο, ο υφυπουργός Εργασίας απέδωσε το σφάλμα αυτό σε αδυναμία του ηλεκτρονικού συστήματος. Πρόσθεσε δε ότι για την καταβολή του συγκεκριμένου βοηθήματος δεν είχαν τεθεί εισοδηματικά κριτήρια και δεν προβλέπεται επιστροφή του.