Οικονομία

ΤΕΒΑ: Χρηματοδότηση σε εταιρίες που παρέχουν τεχνική βοήθεια

ΤΕΒΑ: Χρηματοδότηση σε εταιρίες που παρέχουν τεχνική βοήθεια
Το υπουργείο Εργασίας δίνει την ευκαιρία σε εταιρίες που το επιθυμούν να ενταχθούν στην χρηματοδότηση του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), μέσω παροχής Τεχνικής Βοήθειας. Με σχετική δημόσια πρόσκληση τονίζεται η διαδικασία υποβολής προτάσεων έργων για να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από το συγκεκριμένο Ταμείο

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει Εθνικά Συστήματα μέσω των οποίων διανέμονται στους απόρους τρόφιμα ή/και Βασική Υλική Συνδρομή, καθώς επίσης και δραστηριότητες σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή δωρεών τροφίμων.
Το ΤΕΒΑ στηρίζει επίσης Συνοδευτικά Μέτρα, συμπληρώνοντας την παροχή τροφίμων ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής καθώς και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των απόρων.
Το ΤΕΒΑ συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για την ανακούφιση των χειρότερων μορφών φτώχειας, προάγει την κοινωνική συνοχή, ενισχύει την κοινωνική ενσωμάτωση και ως εκ τούτου συνεισφέρει στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Το πεδίο εφαρμογής του ΤΕΒΑ εξειδικεύεται στην Ελλάδα μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το FEAD» (ΕΠ I), το οποίο εγκρίθηκε την 15η Δεκεμβρίου 2014 και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας.
Οι υποψήφιοι δικαιούχοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις στο ΟΠΣ. - ΕΣΠΑ 2014-2020. Για τον σκοπό αυτό,
απαιτείται να διαθέτουν ατομικό κωδικό πρόσβασης στο ΟΠΣ - ΕΣΠΑ:
•    αφ ενός τα στελέχη του Δικαιούχου για συμπλήρωση δελτίων και
•    αφετέρου ο νόμιμος εκπρόσωπος του Δικαιούχου για υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης
Οδηγίες για έκδοση κωδικού χρήστη στο ΟΠΣ - ΕΣΠΑ βρίσκονται στην ηλεκτρονική δ/νση logon.mnec.gr. Εάν ο Δικαιούχος δεν διαθέτει ήδη «κωδικό Φορέα» στο ΟΠΣ από την περίοδο 2007-2013, θα πρέπει να υποβάλει αίτηση για κωδικό φορέα σύμφωνα με τις οδηγίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση logon.mnec.gr, πριν την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης