Οικονομία

Ο Τραμπ ανοίγει τα χαρτιά του για ΔΝΤ και Ελλάδα

Ο Τραμπ ανοίγει τα χαρτιά του για ΔΝΤ και Ελλάδα
Την πολιτική των ΗΠΑ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το θέμα της Ελλάδας θα αποκαλύψει τις επόμενες ημέρες ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ

Σε μια συνάντηση με συντηρητικούς δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε ότι για την Ελλάδα «θα έχουμε κάτι στο ΔΝΤ σε λίγες ημέρες», ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες..

«Θα έχουμε κάτι για το ΔΝΤ σε λίγες μέρες», δήλωσε ο κ. Τραμπ απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας Newsmax, αφήνοντας έντονα να εννοηθεί ότι γνώριζε τα ερωτήματα σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΔΝΤ υπό την προεδρία του.

Σε σχετική ερώτηση του Newsmax για την ελληνική κρίση, ο Τράμπ απάντησε : «Είναι σε τρομερή κατάσταση εκεί, είναι απαίσιο. Είσαι Έλληνας;» ρώτησε τον Αμερικανό δημοσιογράφο.

Ο Τραμπ επίσης κατέστησε σαφές ότι νιώθει συμπάθεια για τη δύσκολη κατάσταση της Ελλάδας, τώρα στο έβδομο έτος της αντιμετώπισής της κρίσης χρέους και άφησε να εννοηθεί ότι θα υποστήριζε να διατηρηθεί το τρέχον επίπεδο χρηματοδότησης των ΗΠΑ στο ΔΝΤ αντί να ζητήσει απ'ο το Κογκρέσο να το ακυρώσει.