Οικονομία

ΕΦΚΑ: Τα ΜΑΤ μπήκαν μπροστά από τους εργαζόμενους

ΕΦΚΑ: Τα ΜΑΤ μπήκαν μπροστά από τους εργαζόμενους
Τα… ΜΑΤ βρήκαν μπροστά τους τα προεδρεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), στην προσπάθειά τους να παραστούν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Όπως κατήγγειλαν η διοίκηση του ΕΦΚΑ αποφάσισε να αντιπαρατάξει χθες το μεσημέρι «δυνάμεις των ΜΑΤ σε ολιγομελή αντιπροσωπεία μελών των προεδρείων των Ομοσπονδιών μας στην είσοδο του κτιρίου Διοίκησης στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου. Μοναδική μας πρόθεση ήταν κατά τη συνήθη πρακτική να ζητήσουμε σύντομη ακρόαση από το Δ.Σ. του Οργανισμού το οποίο εκείνη τη στιγμή συνεδρίαζε, σχετικά με υπηρεσιακά – υπαλληλικά ζητήματα τα οποία είχαμε θέσει μέσω γραπτού υπομνήματος την προηγούμενη εβδομάδα».

Στις αντιδράσεις των συνδικαλιστών ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης τους ενημέρωσε, όπως οι ίδιοι επισημαίνουν με επίσημη ανακοίνωση ότι ο κ. Μπακαλέξης, διοικητής του ΕΦΚΑ, επρόκειτο να δεχτεί μόνο τέσσερις από τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Καταγγέλλοντας το γεγονός παρουσία όλων των μελών του Δ.Σ. οι εργαζόμενοι εισέπραξαν την απάντηση του Διοικητή του ΕΦΚΑ ήταν πως τα ΜΑΤ δεν περίμεναν τους ίδιους, αλλά άλλους εργαζόμενους!!! Αναφέρθηκε στην τράπεζα Αττικής και σε «κάποιους» οι οποίοι κατά «πληροφορίες του» επρόκειτο να προβούν σε αντίστοιχη παρέμβαση.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Κοινωνική Ασφάλιση κάνουν λόγο για συμπεριφορά «όπου ανεξάρτητα σε ποιους αφορά, παραπέμπει ευθέως σε μια πέρα για πέρααντιδραστική και φασίζουσα νοοτροπία». Επισημαίνεται ότι μετά τις αντιδράσεις των εργαζομένων, τα ΜΑΤ αποχώρησαν, χωρίς να περιμένουν κάποιους άλλους εργαζόμενους, που είχε επικαλεστεί η διοίκηση του ΕΦΚΑ για να δικαιολογήσει την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων…

Οι ΠΟΠΟΚΠ και η ΠΟΣΕ ΙΚΑ καταγγέλλουν ότι μετά τα χθεσινά γεγονότα «που αποτελούν ακραίο αλλά δυστυχώς όχι μεμονωμένο φαινόμενο, σε συνδυασμό με την γενικότερη απαράδεκτη εικόνα του ΕΦΚΑ, τα προβλήματα, τις δυσχέρειες και τις συνεχείς παλινωδίες σε όλα τα επίπεδα, η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου και η Κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους σχετικά με τις συγκεκριμένες συμπεριφορές και αντιλήψεις φορέας των οποίων είναι ο κος Μπακαλέξης. Εμείς δηλώνουμε πως είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε με οποιοδήποτε τρόπο κάθε απόπειρα τρομοκράτησης όπως και κάθε μορφή αυταρχικότητας και κατασταλτικής παρέμβασης στον αγώνα μας για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων».

NETWORK