Οικονομία

Σε διάλογο καλεί η Διοίκηση του ΙΚΑ την ΠΟΣΕ ΙΚΑ

Σε διάλογο καλεί η Διοίκηση του ΙΚΑ την ΠΟΣΕ ΙΚΑ
Σε διάλογο καλεί η Διοίκηση του ΙΚΑ την ΠΟΣΕ ΙΚΑ Σε διάλογο καλεί η Διοίκηση του ΙΚΑ την ΠΟΣΕ ΙΚΑ σε σχέση δελτίο τύπου που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία που αφορούσε καταγγελίες για προσπάθεια διάσπασης του αγώνα αλλά και για εκφοβισμό των υπαλλήλων του ΙΚΑ.

Συγκεκριμένα η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εξέδωσε δελτίο τύπου που αναφέρει ότι αδυνατεί να κατανοήσει το περιεχόμενο και τη σκοπιμότητα του Δελτίου Τύπου της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 13 Σεπτεμβρίου 2013.

Το δελτίο τύπου της ΠΟΣΕ ΙΚΑ έκανε λόγω για απαράδεκτες τακτικές του Διοικητή του ΙΚΑ, που 48 ώρες πριν την έναρξη των απεργιακών μας κινητοποιήσεων προσπαθεί με κάθε μέσο να διασπάσει τον αγώνα και να εκφοβίσει τους υπαλλήλους.

Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ ανέφερε ότι η Διοίκηση του ΙΚΑ, με το αριθμ.πρωτ. Γ30/212/13-9-2013 έγγραφό της που απέστειλε σε όλες τις υπηρεσιακές μονάδες, στις 14.30, ζητά αυθημερόν την καταγραφή των στοιχείων όλων των υπαλλήλων που υπηρετούν σε τμήματα παροχών, χωρίς να δικαιολογούν την ενέργειά τους αυτή. Επίσης τονίζει ότι τα στοιχεία αυτά υπάρχουν ήδη στη διάθεση της Διοίκησης του ΙΚΑ και θα έπρεπε να τα γνωρίζει. Τέτοιες ενέργειες καταδεικνύουν την ανικανότητα, την πλήρη έλλειψη οργάνωσης και το χάος που επικρατεί στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας.

Ο Διοικητής του ΙΚΑ απαντώντας στην ΠΟΣΕ ΙΚΑ σχτικά με το δελτί τύπου αναφέρει ότι με ιδιαίτερη έκπληξη διαπιστώνεται ότι το εγχείρημα αιτιολόγησης μη συμμετοχής του ΙΚΑ στο πρόγραμμα κινητικότητας με την πρόταξη του στερεού ισχυρισμού της μελλοντικής μετακίνησης προς τον ΕΟΠΥΥ των απασχολούμενων στο έργο Παροχής Υπηρεσιών Υγείας σε είδος, παρουσιάζεται αυθαίρετα και επιζήμια για τους εργαζομένους στο ΙΚΑ ως μέσο διάσπασης του αγώνα και εκφοβισμού των υπαλλήλων!!

Για την πλήρη αποκατάσταση της πραγματικότητας, η Διοίκηση του ΙΚΑ, αμέσως μετά το πέρας των κινητοποιήσεων (την επόμενη ακριβώς ημέρα), καλεί τη Διοίκηση της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ σε συνάντηση με μοναδικό στόχο την αποκατάσταση της αλήθειας και τη μελλοντική αποφυγή άστοχων επιζήμιων και αυθαιρέτων ισχυρισμών που βλάπτουν αντί να προασπίζουν τα συμφέροντα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και των εργαζομένων.

Τέλος σε ό,τι αφορά επιπόλαιους ισχυρισμούς περί "τρομοκρατικών μεθοδεύσεων" η Διοίκηση του Ιδρύματος αντί άλλης απάντησης συνιστά σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συνεργασιμότητα.