Οικονομία

Λύση για τους επιτυχόντες ΑμεΑ της προκήρυξης του 2008

Λύση για τους επιτυχόντες ΑμεΑ της προκήρυξης του 2008 Λύση για τους επιτυχόντες ΑμεΑ της προκήρυξης του 2008
Λύση για τους επιτυχόντες ΑμεΑ της προκήρυξης του 2008 θα μπορούν να διορίζονται στο ευρύτερο δημόσιο Λύση για τους επιτυχόντες ΑμεΑ της προκήρυξης του ν. 2643/98 του έτους 2008 που διορίζονταν σε θέσεις των ΟΤΑ Α΄ και Β Βαθμού, κατηγορίας ΥΕ και ΔΕ, δίνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ,αφού με διάταξη στο νομοσχέδιο που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση προβλέπετε δυνατότητα οι διορισμοί των επιτυχόντων μπορούν να πραγματοποιηθούν σε κενές θέσεις άλλων υπηρεσιών του δημοσίου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την διάταξη που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr οι διορισμοί των επιτυχόντων ατόμων ΑμεΑ του ν.2643/98 κατηγορίας ΥΕ και ΔΕ, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, σε θέσεις ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού, δύνανται να πραγματοποιηθούν σε κενές θέσεις άλλων υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου στους νομούς που αυτοί έχουν τοποθετηθεί, ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τα προσόντα των διοριστέων, κατόπιν έκδοσης απόφασης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Οι λεπτομέρειες για τον διορισμό των επιτυχόντων ΑμεΑ θα ρυθμιστούν με υπουργική απόφαση.

Οι επιτυχόντες ΑμεΑ των κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ σε θέσεις των ΟΤΑ Α΄ και Β Βαθμού και των ΝΠΙΔ, δεν είχαν διοριστεί μέχρι σήμερα λόγω του μέτρου του παγώματος του διορισμού τους έως το έτος 2016, παρότι οι προσλήψεις του ν. 2643/98 είναι υποχρεωτικές και τα άτομα αυτά προστατεύονται ρητά από τις διατάξεις του νόμου αυτού.

Άλλωστε όπως είναι γνωστό οι θέσεις του νόμου αντιστοιχούν σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ προ του έτους 2008, και ορισμένες από αυτές τις θέσεις προέρχονται ακόμα και από προκηρύξεις του έτους 2004.