Οικονομία

Εξωδικαστικός: Προτεραιότητα οι εργαζόμενοι με τις νέες ρυθμίσεις

Εξωδικαστικός: Προτεραιότητα οι εργαζόμενοι με τις νέες ρυθμίσεις
Πριν από τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο θα ικανοποιούνται οι οφειλές προς εργαζόμενους, καθώς διευρύνεται η προστασία τους μετά την «πρώτη χαραμάδα» που άνοιξε με τις ρυθμίσεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, όπως είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο»

Σχολιάζοντας την πληροφορία ότι για επιχειρήσεις που οδεύουν προς διάλυση, αλλάζει η σειρά ικανοποίησης οφειλών και πλέον οι εργαζόμενοι θα έρχονται πρώτοι σε προτεραιότητα (σήμερα είναι τέταρτοι πίσω από τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο), ο κ. Νεφελούδης είπε ότι «από ό,τι φαίνεται είναι έτσι» και υπογράμμισε τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Η κατεύθυνση στην οποία κινείται η κυβέρνηση «έχει να κάνει και με την υλοποίηση προηγούμενων νομοθετικών δεδομένων, όπως για παράδειγμα «στον εξωδικαστικό μηχανισμό, προϋπόθεση για να μπει κάποιος στη διαδικασία των ρυθμίσεων ήταν να πληρώσει ή να ρυθμίσει πληρωμές δεδουλευμένων των εργαζόμενων που απασχολεί. Ήταν η πρώτη "χαραμάδα" που άνοιξε για δεδουλευμένα εργαζόμενων σε επιχειρήσεις που έχουν προβλήματα».

«Αυτό πάει να γενικευτεί, είτε σε επιχειρήσεις που δεν έχουν θέματα δανειακών υποχρεώσεων είτε με την πτωχευτική διαδικασία. Θα δούμε πώς θα προχωρήσει, αλλά η κατεύθυνση είναι αυτή», όπως είπε.