Οικονομία

Καταγραφή διευθύνσεων υπαλλήλων ΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ για τα αυτοκόλλητα θεώρησης

Καταγραφή διευθύνσεων υπαλλήλων ΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ για τα αυτοκόλλητα θεώρησης Καταγραφή διευθύνσεων υπαλλήλων ΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ για τα αυτοκόλλητα θεώρησης
Καταγραφή διευθύνσεων υπαλλήλων ΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ για τα αυτοκόλλητα θεώρησης Στην ηλεκτρονική καταγραφή της διεύθυνσης κατοικίας των υπαλλήλων του προχωρά το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ο ΕΟΠΥΥ ώστε να στείλει ταχυδρομικά  τα αυτοκόλλητα για την θεώρηση των βιβλιαρίων τους.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με εγκύκλιο της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr ενημερώνονται οι υπάλληλοι του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ ότι, η αποστολή των αυτοκόλλητων ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας για τη θεώρηση των ατομικών βιβλιαρίων τους υγείας για το ασφαλιστικό έτος 2014 (1/3/2014 -28/2/2015) θα γίνει με ταχυδρομική αποστολή στις διευθύνσεις κατοικίας τους και όχι στις μονάδες που υπηρετούν.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ορθή και έγκαιρη αποστολή των ετικετών στους συγκεκριμένους δικαιούχους (μισθοδοτούμενο προσωπικό ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΕΟΠΥΥ) έχει τεθεί στην διάθεση τους ηλεκτρονική υπηρεσία στον διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους - Συνταξιούχους / Ενημέρωση Στοιχείων Διεύθυνσης Ασφαλισμένου), στην οποία καλούνται με τη χρήση του Α.Μ.Α., του Α.Μ.Κ.Α. και του Α.Φ.Μ. τους, να καταχωρήσουν τη διεύθυνση κατοικίας τους το αργότερο μέχρι 4/12/2013.

Μετά την πάροδο της ημερομηνίας αυτής η ηλεκτρονική υπηρεσία δεν θα είναι διαθέσιμη, διότι θα πραγματοποιείται επεξεργασία των υποβληθέντων στοιχείων . Για όσους υπάλληλους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΕΟΠΥΥ δεν την χρησιμοποιήσουν, η ταχυδρομική αποστολή των ετικετών θα γίνει στις διευθύνσεις που είναι καταχωρημένες ως διευθύνσεις κατοικίας τους στο Μητρώο φορολογουμένων του TAXIS (Υπουργείο Οικονομικών / Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων).

Ωστόσο, κατά τη μηχανογραφική επεξεργασία και διασταύρωση των στοιχείων της μισθοδοσίας και του Μητρώου Ασφαλισμένων εντοπίσθηκε μικρός αριθμός εργαζομένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΕΟΠΥΥ που δεν ταυτοποιήθηκαν. Τα στοιχεία αυτών των εργαζόμενων έχουν ήδη γνωστοποιηθεί με ηλεκτρονικό μήνυμα, μέσω του Ο.Π.Σ., στους υπευθύνους μισθοδοσίας της υπηρεσίας τους, οι οποίοι θα πρέπει άμεσα να τους ενημερώσουν σχετικά, ώστε να επισκεφθούν οποιοδήποτε Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Τμήμα Μητρώου) για τροποποίηση των σταθερών στοιχείων τους (εάν απαιτείται) καθώς και καταχώρηση Α.Μ.Κ.Α. και Α.Φ.Μ. με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας και ενός μηνιαίου εκκαθαριστικού σημειώματος μισθοδοσίας.