Οικονομία

Τα νοσήλια που καλύπτουν τα ταμεία σε ΑμεΑ για τις Στέγες Διαβίωσης

Τα νοσήλια που καλύπτουν τα ταμεία σε ΑμεΑ για τις Στέγες Διαβίωσης Τα νοσήλια που καλύπτουν τα ταμεία σε ΑμεΑ για τις Στέγες Διαβίωσης
Τα νοσήλια που καλύπτουν τα ταμεία σε ΑμεΑ για τις Στέγες Διαβίωσης Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζεται το νοσήλιο - τροφείο που θα καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία για τους ΑμεΑ (Άτομα με Αναπηρίες) οι οποίοι διαβιούν σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζεται το νοσήλιο - τροφείο που θα καταβάλλουν οι ασφαλιστικοί οργανισμοί για τα Άτομα με Αναπηρίες τα οποία διαβιούν σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, ανά ημέρα, άτομο και είδος αναπηρίας ως εξής:

1. Για τα Άτομα με ελαφριά και μέση νοητική υστέρηση ή άλλη αναπηρία (με ανεπτυγμένο βαθμό αυτονομίας και αυτοεξυπηρέτησης) για τα οποία δεν απαιτείται υψηλού βαθμού υποστήριξη εκ μέρους του Φορέα, το ύψος του ημερήσιου νοσηλίου - τροφείου ορίζεται στο ποσό των σαράντα (40) ευρώ το άτομο.

2.  Για τα Άτομα με βαρεία νοητική υστέρηση, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση, κινητικές ή πολλαπλές αναπηρίες (με περιορισμένο βαθμό αυτονομίας και αυτοεξυπηρέτησης) για τα οποία απαιτείται υψηλού βαθμού υποστήριξη εκ μέρους του Φορέα, το ύψος του ημερήσιου νοσηλίου - τροφείου ορίζεται στο ποσό των εβδομήντα (70) ευρώ το άτομο.

3. Ο αριθμός, το είδος της αναπηρίας, ο βαθμός αυτονομίας των κατοίκων των ΣΥΔ περιλαμβάνονται στον Κανονισμό Λειτουργίας τους. Στον Κανονισμό Λειτουργίας των ΣΥΔ περιλαμβάνονται επίσης και η φύση και συχνότητα των παρεχομένων Υπηρεσιών Υποστήριξης, καθώς και ο αριθμός των μελών της Ομάδας Υποστήριξης κάθε Σ.Υ.Δ.

4. Το ανωτέρω νοσήλιο-τροφείο χορηγείται και για τα Άτομα με Αναπηρίες τα οποία διαβιούν σε Στέγες Αυτόνομης Διαβίωσης οι οποίες λειτουργούσαν νομίμως.