Οικονομία

Οι διαδικασίες για την προσφυγή των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Οι διαδικασίες για την προσφυγή των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Οι διαδικασίες για την προσφυγή των γιατρών του ΕΟΠΥΥ
Οι διαδικασίες για την προσφυγή των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Έτοιμοι είναι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ για την προσφυγή τους στην δικαιοσύνη με το που θα τους επιδοθούν οι πράξεις διαθεσιμότητας ώστε να διεκδικήσουν νομικά την αντισυνταγματικότητα του μέτρου της διαθεσιμότητας των δημόσιων υπαλλήλων.

Στην ιστοσελίδα της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικου Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ παραθέτει τις ενέργειες που επιβάλλεται να προβούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ εφ' όσον τους επιδοθούν οι διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητος, οι οποίες προυποθέτουν και την έγκαιρη έκδοση ορισμένων παραστατικών.

Οι ενέργειες αυτές είναι απαραίτητες και πρέπει να γίνουν μεθοδικά και συντονισμένα από έμπειρους δικηγόρους, ώστε να μην έχουν ως πιθανό αποτέλεσμα μαζικές απορριπτικές αποφάσεις και κατά συνέπεια αρνητική νομολογία.

Οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ όταν τους επιδοθούν οι πράξεις διαθεσιμότητας είναι οι παρακάτω:

ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

1. Σχετικά με το προς ψήφιση Σχέδιο Νόμου «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.), Αλλαγή Σκοπού Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και Λοιπές Διατάξεις» και τα τιθέμενα ζητήματα θέσης σε διαθεσιμότητα κλπ. του συνόλου του μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ιατρικού, οδοντιατρικού κλπ. προσωπικού των Μονάδων Υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (άρθρα 17, 18, 19), παραθέτω τις νομικές ενέργειες, που θα πρέπει να αναληφθούν διαζευκτικά ή σωρευτικά, ενόψει της έκδοσης των Διαπιστωτικών Πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητα.
Επισημαίνεται, ότι ο θεσμός της διαθεσιμότητας, που θεσπίσθηκε με το Ν.4093/2012, ισοδυναμεί με οιονεί οριστική απόλυση (υπό προθεσμία), ήτοι με το πραγματικό γεγονός της αναγκαστικής απομάκρυνσης από τις θέσεις εργασίας και της λύσης της υπαλληλικής σχέσης με την αντί-στοιχη σιωπηρή δήλωση βούλησης του εργοδότη («..... λύεται με τη λήξη του καθεστώτος της διαθεσιμότητας»).
Η εν λόγω απομάκρυνση του υπαλλήλου από την εργασία του, ήτοι η μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας, χωρίς τη τήρηση της προβλεπόμενης από τη κείμενη νομοθεσία διαδικασίας καταγγελίας της Σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου (καταβολή πλήρους αποζημίωσης) και χωρίς να υφίσταται ο παραμικρός σπουδαίος και σοβαρός λόγος για την απόλυση, είναι προδήλως παράνομη και αντίθετη προς θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις και αρχές αλλά και προς το Κοινοτικό ευρω-παϊκό δίκαιο (πρωτογενές και παράγωγο).

2. Οι προς ανάληψη νομικές-δικαστικές ενέργειες
2.1 Κατάθεση Αίτησης ακύρωσης και Αίτησης αναστολής εκτέλεσης (ασφαλιστικά μέτρα) με αίτημα έκδοσης Προσωρινής Διαταγής κατά της Διαπιστωτικής Πράξης θέσης σε διαθεσιμότητα.
Οι Διαπιστωτικές Πράξεις διαθεσιμότητας που θα εκδοθούν από το όργανο διοίκησης του φορέα προέλευσης (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) κατ’ άρθρο 17 παρ.1 του υπό ψήφιση Σχεδίου Νόμου, για το μόνιμο και με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ ιατρικό κλπ. προσωπικό, είναι προσβλητέες με Αίτηση ακύρωσης και Αίτηση αναστολής εκτέλεσης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (ή του τόπου απασχόλησης του Ιατρού), σύμφωνα με τη περ. α’ και γ’ της παρ.1 του Ν.702/1977, ανάλογα αν πρόκειται για μόνιμο ή με σχέση ΙΔΑΧ Ιατρό.
Εφόσον εκδοθούν ατομικές Διαπιστωτικές Πράξεις διαθεσιμότητας για τον κάθε Ιατρό, θα ασκηθεί μια (1) Αίτηση Ακύρωσης και μία (1) Αίτηση Αναστολής εκτέλεσης (ασφαλιστικά μέτρα) για κάθε Ιατρό.

2.1.1 Απαιτούμενα στοιχεία ως προς την Αίτηση ακύρωσης:
α) Όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, ειδικότητα, διεύθυνση κατοικίας, πόλη, τηλέφωνο, e-mail.
β) Βεβαίωση υπηρεσιακών μεταβολών ή υπηρεσιακής κατάστασης.
γ) Πράξη ένταξης σε υπηρεσιακό καθεστώς στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

2.1.2 Απαιτούμενα, επιπλέον, στοιχεία ως προς την Αίτηση αναστολής εκτέλεσης, σχετικά με την απόδειξη της ανεπανόρθωτης ηθικής και υλικής βλάβης, ως συνέπεια της θέσης σε διαθεσιμότητα:
α) Συμφωνητικό Μίσθωσης του Ιατρείου.
β) Εκκαθαριστικό Σημείωμα Οικονομικών ετών 2013 και 2012.
γ) Δήλωση ακίνητης περιουσίας (Έντυπο Ε9).
δ) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, που να αποδεικνύει οικογένεια και αριθμό τέκνων.
ε) Βεβαιώσεις σπουδών των τέκνων.
στ) Έγγραφα που να αποδεικνύουν οφειλές προς Τράπεζες ή προς προμηθευτές, όπως και το ύψος της οφειλόμενης μηνιαίας δόσης.
ζ) Έγγραφα που να αποδεικνύουν ενδεχόμενα προβλήματα υγείας του ίδιου του Ιατρού ή μελών της οικογενείας του.
η) Αντίγραφο της Σύμβασης εργασίας με το προσωπικό που ενδεχομένως απασχολεί ο Ιατρός στο Ιατρείο του.
θ) Κάθε έγγραφο από το οποίο να αποδεικνύεται ότι το κλείσιμο του Ιατρείου θα βλάψει ανεπανόρθωτα τον Ιατρό, ιδιαίτερα δε έγγραφα για την αξία μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού.
ι) Ημερομηνία από την οποία λειτουργεί το Ιατρείο, ο ημερήσιος αριθμός των ασθενών που ο Ιατρός δέχεται, καταγραφή του διατιθέμενου στο Ιατρείο εξοπλισμού.

2.2 Αναφορά-Καταγγελία προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (αρμόδια Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης) για παραβίαση του Κοινοτικού Δικαίου (πρωτογενούς και παραγώγου)
Με την Αναφορά-Καταγγελία επιδιώκεται η ενεργοποίηση των αρμοδίων Υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου με διαπιστωτικούς ελέγχους που θα επακολουθήσουν να πιστοποιηθεί η παραβίαση του Κοινοτικού Δικαίου, ώστε να παραπεμφθεί η Χώρα μας ενώπιον του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων [ενδεικτικά: παραβίαση της Κοινοτικής Οδηγίας 95/98/ΕΟΚ, του άρθρου 1 του 1ου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Σ.Δ.Α.), που κυρώθηκε με το Ν.Δ. 53/1974, της αρχής της αναλογικότητας, αναγνωρισμένης από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (Δ.Ε.Κ.) ως αρχής του Ευρωπαϊκού Κοινο-τικού Δικαίου, ενώ το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Δ.Δ.Α.) την θεωρεί ως εγγενή στο συνολικό σύστημα της Ε.Σ.Δ.Α., κλπ.].

2.3 Υποβολή Μηνυτήριας Αναφοράς κατά παντός υπευθύνου
Υποβολή Μηνυτήριας Αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για παρά-βαση καθήκοντος, σύμφωνα με το άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα για την σκόπιμη και συνειδητή καταστρατήγηση θεμελιωδών διατάξεων και αρχών των άρθρων 2 παρ. 1, 4 παρ.1, 5 παρ.1, 22 παρ.1 και 25 παρ.1 του ισχύοντος Συντάγματος, αρχών του Κοινοτικού Ευρωπαϊκού Δικαίου όπως και υπερνομοθετικής ισχύος διατάξεων του εθνικού δικαίου.

2.4 Εγερση συλλογικών Αγωγών αποζημίωσης
2.4.1 Έγερση συλλογικών Αγωγών αποζημίωσης ενώπιον των αρμοδίων Πολιτικών Δικαστηρίων (προκειμένου για σχέση εργασίας ιδιω-τικού δικαίου αορίστου χρόνου).
2.4.2 Έγερση συλλογικών Αγωγών αποζημίωσης ενώπιον των αρμοδίων Διοικητικών Δικαστηρίων (προκειμένου για σχέση εργασίας δημο-σίου δικαίου).

Σημείωση
Η Αγωγή αποζημίωσης θα στοχεύει τόσο την επενεχθείσα ηθική βλάβη από την διαθεσιμότητα (οινεί απόλυση) λόγω πρόδηλης προσβολής της προσωπικότητας και της επαγγελματικής-επιστημονικής οντότητας όσο και την υλική βλάβη (άρθρα 57, 58, 59, 281, 299, 914, 919, 932 του Αστικού Κώδικα).

 

Όλη η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την προσφυγή των γιατρών και οδοντιάτρων του ΕΟΠΥΥ

Η διαπιστωτική πράξη της διαθεσιμότητας (του Ν. 4093/2012) σε δημόσιους, μόνιμους υπαλλήλους είναι διοικητική πράξη.

Οι υπό διαθεσιμότητα μπορούν να ασκήσουν ενώπιον του ιδίου Δικαστηρίου (Διοικητικό Εφετείο) αίτηση αναστολής εκτελέσεως, ζητώντας την αναστολή ισχύος της πράξεως με την οποία τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και τη χορήγηση προσωρινούς διαταγής για την αναστολή της ισχύος της. Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αίτηση αναστολής εκτελέσεως, οι αιτούντες εξαιρούνται της διαθεσιμότητας έως την έκδοση της αποφάσεως επί της αιτήσεως ακυρώσεως.
Σημειώνεται ιδιαίτερα ότι κρίνεται σκόπιμη η άσκηση των ανωτέρω ενδίκων βοηθημάτων αμέσως μετά τη θέση σε διαθεσιμότητα.
Η διαπιστωτική πράξη της διαθεσιμότητας προσβάλλεται στα Διοικητικά Δικαστήρια εντός 60 ημερών από την επόμενη ημέρα, αφότου ο υπάλληλος την παραλάβει.

Η διαθεσιμότητα του N. 4093/2012 είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ.
Αντιβαίνει σε διατάξεις του ελληνικού Συντάγματος, αλλά και ευρωπαϊκών συνθηκών, οδηγιών και συμβάσεων που έχει υπογράψει και κυρώσει η Ελλάδα. Πρόκειται για περίπτωση άκυρης απόλυσης, χωρίς αποζημίωση, που επιβάλλεται μονομερώς στην εργασιακή σχέση των προς απόλυση υπαλλήλων και δεν αφορά κανένα δημόσιο συμφέρον, αφού το μέτρο είναι οριζόντιο και αναπόδεικτο στην ωφέλειά του για τη χώρα. Επιπλέον, εισάγεται ως μέτρο βάναυσης δυσμενούς μεταχείρισης των υπαλλήλων, οι οποίοι οφείλουν να προβούν στις ακόλουθες ενέργειες:
- Nα υπογράψουν κάθε διαπιστωτική πράξη της Υπηρεσίας τους με την επιφύλαξη όμως κάθε νομίμου δικαιώματός τους.
- Να προσφύγουν με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ή και με τακτική αγωγή ενώπιον των Δικαστηρίων.

 

ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ - ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

-> Κατά την παραλαβή των εγγράφων για την διαθεσιμότητα-κινητικότητα που θα επιδοθούν με Δικαστικό Επιμελητή πρέπει να σημειωθεί “με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου”.

Α) ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Αρμόδια Δικαστήρια για την διεκδίκηση της καταβολής αποζημίωσης απόλυσης των εργαζομένων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στον ΕΟΠΥΥ, είναι τα πολιτικά Δικαστήρια- Μονομελή Πρωτοδικεία ανά την Ελληνική Επικράτεια, που δικάζουν με την Ειδική Διαδιακασία των Εργατικών Διαφορών. Η σχετική αγωγή μπορεί να είναι συλλογική.

Β) ΑΠΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Η κατάθεση ΚΑΙ η κοινοποίηση της σχετικής αγωγής πρέπει να γίνει εντός εξαμήνου (6μήνου) από τότε που κατέστη απαιτητή, δηλαδή από τη δημοσίευση του σχετικού Νόμου. Διαφορετικά το δικαίωμα παραγράφεται.

Γ) ΠΟΣΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ:

Επειδή οι ιαροί - οδοντίατροι στον ΕΟΠΥΥ είναι εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου υπαγόνται στις διατάξεις του Ν. 4093/2012 για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, όπως ισχύει, υποπαράγραφος ΙΑ. 12 περί «Αποζημίωσης απόλυσης ιδιωτικών υπαλλήλων με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου» του Ν. 4093/2012, σύμφωνα με την οποία: “1. Από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου η διάταξη του άρθρου 1 του ν. 2112/1920 (Α' 67), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και το εδάφιο Β' της παραγράφου 2 του άρθρου 74 του ν. 3863/2010 (Α' 115), όπως αυτό τροποποιήθηκε από το εδάφιο β' της παρ. 5 του άρθρου 17 του ν. 3899/2010 (Α' 212) αντικαθίστανται ως εξής: «1. Η καταγγελία σύμβασης εργασίας ιδιωτικού υπαλλήλου με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, διάρκειας πέραν των δώδεκα (12) μηνών, δεν δύναται να πραγματοποιηθεί χωρίς προηγούμενη έγγραφη προειδοποίηση του εργοδότη, και η οποία θα ισχύει από την επομένη της γνωστοποίησής της προς τον εργαζόμενο με τους εξής όρους: α) Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από δώδεκα (12) «συμπληρωμένους» μήνες έως δύο (2) έτη, απαιτείται προειδοποίηση ενός (1) μηνός πριν την απόλυση. β) Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από δύο (2) έτη συμπληρωμένα έως πέντε (5) έτη, απαιτείται προειδοποίηση δύο (2) μηνών πριν την απόλυση. γ) Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από πέντε (5) έτη συμπληρωμένα έως δέκα (10) έτη απαιτείται προειδοποίηση τριών (3) μηνών πριν την απόλυση. δ) Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από δέκα (10) έτη συμπληρωμένα και άνω απαιτείται προειδοποίηση τεσσάρων (4) μηνών πριν την απόλυση. Εργοδότης που προειδοποιεί εγγράφως τον εργαζόμενο κατά τα ανωτέρω, καταβάλλει στον απολυόμενο το ήμισυ της κατά το επόμενο εδάφιο του παρόντος αποζημίωσης.» 2. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος η παράγραφος 1 του άρθρου 3 του ν. 2112/1920, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:
«3. 1. Εργοδότης που παραμελεί την υποχρέωση προειδοποίησης για καταγγελία σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου ιδιωτικού υπαλλήλου οφείλει να καταβάλει στον απολυόμενο υπάλληλο αποζημίωση απόλυσης ως κατωτέρω, εκτός αν οφείλεται μεγαλύτερη αποζημίωση βάσει σύμβασης ή εθίμου ως εξής:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Χρόνος υπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη ...... Ποσό αποζημίωσης:

1 έτος συμπλ. έως 4 έτη 2 μηνών, 4 έτη συμπλ. έως 6 έτη 3 μηνών, 6 έτη συμπλ. έως 8 έτη 4 μηνών, 8 έτη συμπλ. έως 10 έτη 5 μηνών, 10 έτη συμπλ. 6 μηνών, 11 έτη συμπλ. 7 μηνών, 12 έτη συμπλ. 8 μηνών, 13 έτη συμπλ. 9 μηνών, 14 έτη συμπλ. 10 μηνών, 15 έτη συμπλ. 11 μηνών, 16 έτη συμπλ. και άνω 12 μηνών». Ο υπολογισμός της ως άνω αποζημίωσης γίνεται με βάση τις τακτικές αποδοχές του τελευταίου μήνα υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης. Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του ν. 3198/1955 (Α' 98) εξακολουθεί να ισχύει. 3. Για ιδιωτικούς υπαλλήλους με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, που ήδη απασχολούνται και έχουν συμπληρώσει στον ίδιο εργοδότη προϋπηρεσία άνω των δεκαεπτά (17) ετών, «καταβάλλεται αποζημίωση απόλυσης επιπλέον της προβλεπόμενης στην προηγούμενη περίπτωση αποζημίωσης», οποτεδήποτε κι αν απολυθούν κατά την εξής αναλογία: Για 17 έτη προϋπηρεσίας συμπληρωμένα 1 μηνός αποζημίωση. Για 18 έτη προϋπηρεσίας συμπληρωμένα 2 μηνών αποζημίωση. Για 19 έτη προϋπηρεσίας συμπληρωμένα 3 μηνών αποζημίωση. Για 20 έτη προϋπηρεσίας συμπληρωμένα 4 μηνών αποζημίωση. Για 21 έτη προϋπηρεσίας συμπληρωμένα 5 μηνών αποζημίωση. Για 22 έτη προϋπηρεσίας συμπληρωμένα 6 μηνών αποζημίωση. Για 23 έτη προϋπηρεσίας συμπληρωμένα 7 μηνών αποζημίωση. Για 24 έτη προϋπηρεσίας συμπληρωμένα 8 μηνών αποζημίωση. Για 25 έτη προϋπηρεσίας συμπληρωμένα 9 μηνών αποζημίωση. Για 26 έτη προϋπηρεσίας συμπληρωμένα 10 μηνών αποζημίωση. Για 27 έτη προϋπηρεσίας συμπληρωμένα 11 μηνών αποζημίωση. Για 28 έτη προϋπηρεσίας και άνω 12 μηνών αποζημίωση. Για τον ανωτέρω υπολογισμό λαμβάνονται υπόψη: i) ο χρόνος προϋπηρεσίας που είχε συμπληρώσει ο υπάλληλος κατά τη δημοσίευση του παρόντος ανεξάρτητα από το χρόνο απόλυσής του, και ii) οι τακτικές αποδοχές του τελευταίου μήνα υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης που δεν υπερβαίνουν το πόσο των δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ. Σε περίπτωση που συντρέχουν οι προϋποθέσεις του δεύτερου εδαφίου του άρθρου 8 του ν. 3198/1955, όπως αυτό έχει τροποποιηθεί, λαμβάνονται υπόψη για τον ανωτέρω υπολογισμό οι τακτικές αποδοχές του τελευταίου μήνα υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης, με την επιφύλαξη του δευτέρου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του ν. 3198/1955. 4. Από την έναρξη ισχύος του παρόντος, οποιαδήποτε διάταξη ευνοϊκότερη των περιπτώσεων 2 και 3 της παρούσας υποπαραγράφου, προσαρμόζεται στα προβλεπόμενα από αυτές όρια.”

Σύμφωνα, λοιπόν, με το Ν. 4093/2012 (υποπαράγραφος ΙΑ12, παρ.2), τα ποσά αποζημίωσης που δικαιούνται οι εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας επειδή η απόλυση έγινε χωρίς προειδοποίηση είναι τα κάτωθι:

Καταγγελία χωρίς προειδοποίηση:

Χρόνος υπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη Ποσό αποζημίωσης Επιπλέον ποσό αποζημιώσεως
1έτος συμπλ.έως 2 έτη 2 μηνών  
2 έτη συμπλ.έως 4 έτη 2 μηνών  
4 έτη συμπλ. έως 5 έτη 3 μηνών  
5 έτη συμπλ. έως 6 έτη 3 μηνών  
6 έτη συμπλ. έως 8 έτη 4 μηνών  
8 έτη συμπλ. έως 10 έτη 5 μηνών  
10 έτη συμπληρωμένα 6 μηνών  
11 έτη συμπληρωμένα 7 μηνών  
12 έτη συμπληρωμένα 8 μηνών  
13 έτη συμπληρωμένα 9 μηνών  
14 έτη συμπληρωμένα 10 μηνών  
15 έτη συμπληρωμένα 11 μηνών  
16 έτη συμπληρωμένα και άνω 12 μηνών  
Χρόνος υπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη (αφορά εργαζόμενους που την 12-11-2012 έχουν συμπληρώσει 17 έτη και άνω)   Κατά τον κάτωθι υπολογισμό ΔΕΝ λαμβάνονται υπόψη οι τακτικές αποδοχές κατά το ποσό που υπερβαίνουν τα 2.000 ευρώ
17 έτη συμπληρωμένα 12 μηνών +1 μηνός
18 έτη συμπληρωμένα 12 μηνών +2 μηνών
19 έτη συμπληρωμένα 12 μηνών + 3 μηνών
20 έτη συμπληρωμένα 12 μηνών + 4 μηνών
21 έτη συμπληρωμένα 12 μηνών + 5 μηνών
22 έτη συμπληρωμένα 12 μηνών + 6 μηνών
23 έτη συμπληρωμένα 12 μηνών + 7 μηνών
24 έτη συμπληρωμένα 12 μηνών + 8 μηνών
25 έτη συμπληρωμένα 12 μηνών + 9 μηνών
26 έτη συμπληρωμένα 12 μηνών + 10 μηνών
27 έτη συμπληρωμένα 12 μηνών + 11μηνών
28 έτη συμπληρωμένα 12 μηνών + 12 μηνών

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Θα μπορούσαμε εντός 3μήνου από την ισχύ του Νόμου να διεκδικήσουμε στα πολιτικά δικαστήρια την αναγνώριση της ακυρότητας απόλυσης, και μισθούς υπερημερίας και στο ίδιο δικόγραφο αν η απόλυση δεν κριθεί άκυρη τότε να υποβάλουμε επικουρικό αίτημα για καταβολή αποζημιώσεων απόλυσης. ΕΔΩ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΙΝΑΙ 3ΜΗΝΗ !!!

Δ) ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΘΟΎΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ:
- Η Σύμβαση εργασίας του εκάστοτε ιατρού- οδοντιάτρου
- Η τελευταία μισθοδοσία του
- Στοιχεία του εκάστοτε ιατρού :όνομα, επίθετο, πατρώνυμο, οδός, αριθμός και ένα πολύ σύντομο βιογραφικό για τον καθένα.