Οικονομία

Ενδεχόμενο να αποσυρθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ για το ΠΕΔΥ

Ενδεχόμενο να αποσυρθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ για το ΠΕΔΥ Ενδεχόμενο να αποσυρθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ για το ΠΕΔΥ
Ενδεχόμενο να αποσυρθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ για το ΠΕΔΥ Με τη χαρακτηριστικά φράση «όλα είναι πιθανά στον τόπο αυτό» ο υπουργός Υγείας κ Γεωργιάδης άφησε σήμερα μέσω του ΣΚΑΪ ανοικτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί τελικά το εισιτήριο των 5 ευρώ στα Πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ .

«Να δούμε πρώτα πώς θα ρυθμίσουμε το σύστημα και μετά έχουμε χρόνο.Μοντέλο χωρίς εισιτήριο δεν υπάρχει πουθενά στο κόσμο» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Τόνισε ότι το εισιτήριο, είναι θέμα έλεγχου της ροής, δεν είναι μόνο θέμα είσπραξης, ενώ ανέφερε ότι οι ανασφάλιστοι στη χώρα μας, έλληνες και αλλοδαποί είναι 2,6 εκατ. συνολικά.

«Δεν είναι μεταρρύθμιση να βγαίνω ένα πρωί και να βάζω 5 ευρώ στα πολυϊατρεία. Το κοινωνικό κράτος πρέπει να κόβει από αλλού . Πρέπει να είναι σωστό το νομοσχέδιο προς τον πελάτη/ πολίτη» σημείωσε ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Για έλλειψη συνεννόησης εγκάλεσε τον υπουργείο Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ο βουλευτής. Το νομοσχέδιο που ψηφίσαμε πριν 15 ημέρες δεν γράφει για εισιτήριο 5 ευρώ στο ΠΕΔΥ ανέφερ χαρακτηριστικά.