Οικονομία

Στο 25% οι ενισχύσεις των κτηνοτρόφων

Στο 25% οι ενισχύσεις των κτηνοτρόφων Στο 25% οι ενισχύσεις των κτηνοτρόφων
Στο 25% οι ενισχύσεις των κτηνοτρόφων με την νέα ΚΑΠ Την αισιοδοξία του πως η ελληνική κτηνοτροφία θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος της νέας ΚΑΠ, καθώς από 19% θα αυξηθεί στο 25% το κομμάτι της «πίτας» των άμεσων ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μ Χαρακόπουλος, από το βήμα της ετήσιας χοροεσπερίδας των κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας, στην Ελάσσονα την 1η Μαρτίου.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός σχετικά με τις προτάσεις του ΟΟΣΑ επανέλαβε πως αναμένει ακόμη πειστικές απαντήσεις, συγκεκριμένα τόνισε: «Αναφέρθηκε ο πρόεδρος, ο Νίκος Παλάσκας, στην έκθεση του ΟΟΣΑ, και σε συμφέροντα, και μου ζήτησε να μην κάνω πίσω στην υπόθεση του γάλακτος.

Με γνωρίζετε χρόνια. Ξέρετε πως δεν με πτοούν οι δυσκολίες και οι κατηγορίες, αν πιστεύω ότι έχω δίκιο στις θέσεις που υποστηρίζω. Η αντίθεσή μου στις προτάσεις του ΟΟΣΑ για το γάλα, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο, εκπορεύεται από την πεποίθηση ότι θα αποτελέσουν, εφόσον εφαρμοστούν, πλήγμα για την πρωτογενή μας παραγωγή. Αναμένω ακόμη πειστικές απαντήσεις στα επιχειρήματα που ανέπτυξα διεξοδικά τις προηγούμενες μέρες».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Χαρακόπουλος, επίσης, μετέφερε τον χαιρετισμό του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που, τονίζοντας πως τίμησε τη δέσμευσή του απέναντι των κτηνοτρόφων και για δεύτερη χρόνια βρέθηκαν τα χρήματα για την αποκατάσταση της εξισωτικής αποζημίωσης. Επιπλέον, εφέτος δόθηκαν άλλα 30 εκατομμύρια για υποχρεώσεις προηγούμενων χρόνων της εξισωτικής.

Ακόμη, αναφερόμενος στην άρση των στρεβλώσεων και την παροχή κινήτρων για την ελληνική κτηνοτροφία, θύμισε την οριστική νομιμοποίηση των αυθαίρετων σταυλικών εγκαταστάσεων χωρίς κανένα πρόστιμο, την απλοποίηση της διαδικασίας ίδρυσης νέας κτηνοτροφικής μονάδας, την ενίσχυση για την καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών, τα σχέδια βελτίωσης, τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια στην ΑΤΕ κλπ.

πηγη:ΠΑΣΕΓΕΣ