Οικονομία

Χωρίς υπογραφή υπουργού οι ομαδικές απολύσεις

Χωρίς υπογραφή υπουργού οι ομαδικές απολύσεις Χωρίς υπογραφή υπουργού οι ομαδικές απολύσεις
Χωρίς υπογραφή υπουργού οι ομαδικές απολύσεις Μεταβιβάζει την αρμοδιότητα υπογραφής της έγκρισης για ομαδικές απολύσεις ο υπουργός Εργασίας στον Γενικό Γραμματέα Απασχόλησης,ώστε να υπάρξει συμφωνία για το θέμα με την Τρόικα.

Στην συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τους επικεφαλής της τρόικας θα κατατεθεί το σχέδιο για τις ομαδικές απολύσεις που προβλέπει ότι την τελική υπογραφή για έγκριση ή μη των ομαδικών απολύσεων θα έχει ο Γενικός Γραμματέας Απασχόλησης.

Το επιχείρημα του υπουργείου Εργασίας, είναι ότι με την μεταβίβαση της αρμοδιότητας φεύγει η απαιτούμενη υπουργική απόφαση και αρμόδιος να αποφασίσει θα είναι εκάστοτε Γενικός Γραμματέας Απασχόλησης.

Στη συνάντηση θα τεθεί και το θέμα των εργοδοτικών εισφορών, που φαίνεται να έχει κλείσει ως προς το ύψος και τον τρόπο που θα μειωθούν, όμως η Τρόικα δεν έχει απαντήσει ακόμη στον σχεδιασμό των συναρμόδιων υπουργείων, που θέλει το κενό να καλυφθεί κατά 120 εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα, και τα υπόλοιπα από την αύξηση της απασχόλησης.