Οικονομία

Υπουργείο Εργασίας: Μακριά από τις ανάγκες των εργαζόμενων το πρόγραμμα της ΝΔ

Υπουργείο Εργασίας: Μακριά από τις ανάγκες των εργαζόμενων το πρόγραμμα της ΝΔ
"Το πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων" ανέφερε σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Εργασίας κάνοντας λόγο για αοριστολογίες περί κοινωνικού συμβολαίου εργαζομένων κράτους και επιχειρήσεων.

«Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν ανέλαβε καμία ουσιαστική δέσμευση για την προστασία και τη διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων, για την εφαρμογή και επέκταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στους χώρους εργασίας» τόνισε.

Σημειώνοντας ότι"οι εκκλήσεις προς τις επιχειρήσεις να κάνουν τους εργαζόμενους «συμμέτοχους στα κέρδη», καθιστούν τους μισθούς και τα δικαιώματα προαιρετικά, χωρίς διασφάλιση και κατοχύρωση μέσα από σαφείς και υποχρεωτικούς κανόνες προστασίας της εργασίας". Υπογράμμισε δε ότι από το πρόγραμμά της ΝΔ απουσιάζε κάθε αναφορά στο ασφαλιστικό." Πράγμα ιδιαιτέρως ανησυχητικό, με δεδομένα αφενός τα πεπραγμένα της ΝΔ -ελλείμματα και περικοπές συντάξεων- αφετέρου τα όσα εδώ και καιρό ο ίδιος λέει για ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Είναι δυνατόν τη στιγμή που δεσμεύεται για κατάργηση του υφιστάμενου ασφαλιστικού, να μην περιγράφει με ποιο μοντέλο θέλει να το αντικαταστήσει και να αφήνει στην αβεβαιότητα εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους; ".

Στον τομέα της πρόνοιας, ανέφερε το πρόγραμμα της ΝΔ οδηγεί σε συγχώνευση και κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, με δραστική μείωση του προϋπολογισμού, που σήμερα έχει αυξηθεί στα 3,2 δισ. ευρώ.
Η ΝΔ επιβεβαίωσε την προσήλωσή της στην πολιτική στήριξης των ισχυρών και υπονόμευσης των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας.