Οικονομία

Υπουργείο Εργασίας: Οριστική λύση για τα ΚΕΠΑ από τον Οκτώβριο

Υπουργείο Εργασίας: Οριστική λύση για τα ΚΕΠΑ από τον Οκτώβριο Υπουργείο Εργασίας: Οριστική λύση για τα ΚΕΠΑ από τον Οκτώβριο
Υπουργείο Εργασίας: Οριστική λύση για τα ΚΕΠΑ από τον Οκτώβριο Θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα που παρουσιάζεται στα ΚΕΠΑ ανέφερε ο υπουργός Εργασίας κ Βρούτσης στο 5o Διεθνές Συνέδριο για τη σχέση των ΑμεΑ με τα ΜΜΕ και συμπλήρωσε ότι σήμερα ο χρόνος αναμονής στις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ αποτελεί μεγάλο ζήτημα.

Για ένα από τα σημαντικότερα, σε ευαισθησία, ζητήματα των σύγχρονων κοινωνιών, έκανε λόγο στον χαιρετισμό του ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, και αφορά «τη σχέση των ατόμων με αναπηρία με τις νέες προκλήσεις της ψηφιακής πραγματικότητας την προσβασιμότητά τους στην ενημέρωση και την επικοινωνία, αλλά και τη διαχείριση της εικόνας της αναπηρίας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης». Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι «η συμπεριφορά της Πολιτείας προς την αναπηρία αποτελεί δείκτη της κοινωνικής και πολιτισμικής ωριμότητας μιας χώρας.

Αντανακλά την ένταση και την ποιότητα των δεσμών κοινωνικής συνοχής». Παράλληλα, έκανε αναφορά στη διευθέτηση ζητημάτων αρμοδιότητας του υπουργείου μεταξύ των οποίων τα αναπηρικά επιδόματα, ο χρόνος αναμονής στις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ - θέμα για το οποίο, είπε ότι από τον Οκτώβριο δρομολογείται οριστική και μόνιμη λύση- η χορήγηση του ΕΚΑΣ, η χορήγηση του Δελτίου Μετακίνησης για το 2014, η δημιουργία του πίνακα με τις 43 βαριές και μη αναστρέψιμες παθήσεις.

Επίσης, όπως είπε, με τροπολογία που κατατίθεται αύριο στη Βουλή προβλέπεται η εξάμηνη παράταση της καταβολής σύνταξης λόγω αναπηρίας, που έχει λήξει, κάτι που ήδη ισχύει για τα επιδόματα.

Χαρακτήρισε, εξάλλου, τη διοργάνωση του συνεδρίου «σημαντικό βήμα» για την εμπέδωση του κλίματος κοινωνικής συνοχής και ελπίδας που είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να πετύχει η εθνική προσπάθεια.