Οικονομία

Διευθυντής εκπαίδευσης απείλησε αναπληρωτές με απόλυση επειδή ζήτησαν να προσληφθούν με βάση τα πραγματικά κενά!

Διευθυντής εκπαίδευσης απείλησε αναπληρωτές με απόλυση επειδή ζήτησαν να προσληφθούν με βάση τα πραγματικά κενά!
Τον «πρωτοφανή αυταρχισμό» που επέδειξε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΙΔΕ) Πειραιά, καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά, κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το πρωί από κοινού με δεκάδες αναπληρωτές, μπλοκάροντας τη διαδικασία τοποθετήσεων, ο Διευθυντής της ΔΙΔΕ, απείλησε με απόλυση τους αναπληρωτές που αντιδρούν στις αδιαφανείς διαδικασίες τοποθέτησής τους.

Στην καταγγελία της η ΕΛΜΕ Πειραιά, εγκαλεί τον Διευθυντή της ΔΙΔΕ Πειραιά, ο οποίος «κρύβει προκλητικά (εδώ και χρόνια) τα πραγματικά κενά από τους συναδέλφους αναπληρωτές και απαιτεί να τοποθετηθούν όπου εκείνος κρίνει! Πρωτοφανής αδιαφάνεια και εργασιακές σχέσεις λάστιχο!».

Η ΕΛΜΕ Πειραιά «πραγματοποίησε άμεση κινητοποίηση σήμερα 11/9 8.00 π.μ., από κοινού με δεκάδες αναπληρωτές, μπλοκάροντας τη διαδικασία τοποθετήσεων και απαιτώντας το αυτονόητο:

Τη δυνατότητά τους να επιλέξουν σχολείο, βάσει των πραγματικών κενών που υπάρχουν και όχι όσων κρίνει αυταρχικά ο προϊστάμενος μόνος του, όπως άλλωστε προβλέπουν τα ΠΔ 50 και 100 (υπεράριθμοι, διάθεση ΠΥΣΔΕ, αποσπασμένοι, αναπληρωτές).

Αντί να ικανοποιήσει το αυτονόητο αυτό αίτημα, ο διευθυντής ΔΙΔΕ Πειραιά απείλησε τους συναδέλφους ότι αν δεν λάβουν το χαρτί τοποθέτησής του, θα προχωρήσει στην απόλυσή τους και στην πρόσληψη άλλων αναπληρωτών από τη Β' φάση! Πρωτοφανής εργοδοτική τρομοκρατία και απειλή.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καταγγέλλει τον διευθυντή ΔΙΔΕ Πειραιά και ζητά την άμεση παρέμβαση της ΑΔΕΔΥ και της ΟΛΜΕ!

Ζητά την τήρηση της σωστής διαδικασίας τοποθετήσεων, τη διαφάνεια και υπερασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα όλων των συναδέλφων, μονίμων και αναπληρωτών.

Δεν θα περάσει ο αυταρχισμός!».

Καταδικάζει την ενέργεια η ΑΔΕΔΥ

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την πρωτοφανή ενέργεια του διευθυντή δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν θα περάσει ο αυταρχισμός. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αφού έλαβε υπόψη της την υπ’ αριθμ. πρωτ. 188/11-9-19 απόφαση της ΕΛΜΕ Πειραιά, καταδικάζει τις πρωτοφανείς ενέργειες του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, ο οποίος αρνείται στους συναδέλφους αναπληρωτές τη δυνατότητά τους να επιλέξουν σχολείο, βάση των πραγματικών κενών που υπάρχουν. Κρύβει τα πραγματικά κενά που υπάρχουν στα σχολεία του Πειραιά και απαιτεί οι τοποθετήσεις να γίνονται, όπου εκείνος κρίνει! Πρόκειται για μια απόλυτα αδιαφανή διαδικασία που καταστρατηγεί κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος! 

Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ο Διευθυντής απείλησε τους συναδέλφους πως αν δεν λάβουν το έγγραφο τοποθέτησής τους, με βάση τις παραπάνω αδιαφανείς διαδικασίες τοποθέτησης, «θα προχωρήσει στην απόλυσή τους και στην πρόσληψη άλλων αναπληρωτών από τη Β φάση». Πρωτοφανής εργοδοτική τρομοκρατία και απειλή. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά την τήρηση της σωστής διαδικασίας τοποθετήσεων, τη διαφάνεια και υπερασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα όλων των συναδέλφων, μονίμων και αναπληρωτών. 

Δεν θα περάσει ο αυταρχισμός!