Οικονομία

Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Γλυφάδας: Αρνούνται την μετεγκατάσταση οι εργαζόμενοι που έχουν αποκλείσει το κτίριο

Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Γλυφάδας: Αρνούνται την μετεγκατάσταση οι εργαζόμενοι που έχουν αποκλείσει το κτίριο
Αρνούνται οι εργαζόμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Γλυφάδας την μετεγκατασταση των υπηρεσιών σε άλλο κτίριο που προχωρά το υπουργείο Εργασίας λόγω του ότι ο ιδιοκτήτης θα προχωρήσει σε έξωση στο τέλος του μήνα. Ειδικότερα απο το 2018 ο ιδιοκτήτης του κτιρίου είχε προχωρήσει στην ενημέρωση οτι επιθυμεί το κτίριο του Κέντρου Πρόνοιας Γλυφάδας καθώς το έδωσε σε ξένο fund.

Όμως η προηγούμενη κυβέρνηση δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια με αποτέλεσμα να φτάνουμε στο σήμερα και να καλούνται να μεταφερθούν άμεσα οι 55 φιλοξενούμενοι αλλά και οι εργαζόμενοι. Σε περίπτωση που δεν γίνει η μετεγκατάσταση του κτιρίου το υπουργείο Εργασίας καλείται να πληρώσει στο ξένο fund ρήτρα 1,5 εκ. ευρώ. Σε συνάντηση που έγινε των εργαζομένων του Κέντρου Πρόνοιας με την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου αποφάσισαν ότι προσωρινά θα μεταφερθούν οι άνθρωποι που φιλοξενούνται σε άλλες δομές ενώ οι εργαζόμενοι θα εργαστούν στο Κέντρο Πρόνοιας Βούλας. Αυτό πρόκειται για μία προσωρινή λύση καθώς στην συνέχεια θα βρεθεί κτίριο για την μετεγκατασταση όλων των υπηρεσιών του Κέντρου Πρόνοιας Γλυφάδας.
Αυτή την στιγμή οι εργαζόμενοι εχουν προχωρήσει στον αποκλεισμό του κτιρίου αντιδρώντας στα σχέδια του υπουργείου Εργασίας.

foto47

Το κτίριο του ιδρύματος βρίσκεται στην οδό Ν. Ζέρβα 16,απέναντι από το κτίριο του Δημαρχείου Γλυφάδας. Η μονάδα, η οποία υπάγεται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αθήνας, είναι το «σπίτι» 55 ανθρώπων, ορισμένοι εκ των οποίων θα σταλούν σε δομές στη Βούλα, στα Μελίσσια και στην Αγία Βαρβάρα, ενώ οι εργαζόμενοι θα εργαστούν στο κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Βούλας.

foto78

Η κ. Τασούλα Παπαδογιαννάκη, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του ΚΚΠΠΑ σε δηλώσεις της είχε τονίσει ότι για την κατάσταση είναι "αποκλειστικά υπεύθυνο το παρών ΔΣ, αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και η σημερινή γιατί το πρόβλημα είναι γνωστό από παλιά και η ακαταλληλότητα του κτιρίου αλλά και το ότι ο ιδιοκτήτης το θέλει για ιδία χρήση.

foto09

Βέβαια και οι κυβερνήσεις και αυτή και η προηγούμενη βολεύονταν από αυτή την κατάσταση γιατί και το ίδρυμα δεν λειτούργησε με βάση την αποστολή του ως κέντρο αποκατάστασης αλλά και γιατί μέσω της υποβάθμισης, της υποχρηματοδότησης και των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού, τους διευκόλυνε στη λογική που έτσι και αλλιώς διακήρυτταν στο κλείσιμο αυτών των ιδρυμάτων στο όνομα της αποασυλοποίησης και του αποιδρυματισμού".