Οικονομία

Η επέκταση των 800 ευρώ πήγε πίσω την αίτηση στην ΑΑΔΕ για ατομικές και επαγγελματίες

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Την απόφαση για την επέκταση του επιδόματος για τα 800 ευρώ που ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται πως περίμενε η ΑΑΔΕ ώστε να ανοίξει την αίτηση στο myBusinessSupport

Πριν από λίγο το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την επέκταση του επιδόματος ύψους 800 ευρώ στους πληττόμενους επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα εκτός των Ανωνύμων Εταιρειών (ΑΕ) με προσωπικό έως 20 ατόμων.

Η ανακοίνωση αυτή του υπουργείου Οικονομικών που μεταξύ άλλων προβλέπει και την μείωση στα φοιτητικά ενοίκια, φαίνεται ότι καθυστέρησε την έναρξη των αιτήσεων για τους παραπάνω επαγγελματίες και επιχειρήσεις και αποκαλύπτει ότι η εκ των υστέρων υπαγωγή τους στην έκτακτη ενίσχυση είχε αποφασιστεί από μέρες πριν.

Η ΑΑΔΕ μετά και την έκδοση της νέας υπουργικής απόφασης που θα εντάσσει τις παραπάνω επιχειρήσεις με προσωπικό έως 20 άτομα στην ενίσχυση των 800 ευρώ θα ανοίξει κατα πάσα πιθανοτητα την Μεγάλη Πέμπτη την αίτηση στο myBusinessSupport.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1, βρίσκεται εν αναμονή της υπουργικής απόφασης.

Σε περίπτωση εταιρείας, το επίδομα των 800 ευρώ καταβάλλεται στον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό του νομικού προσώπου. Αυτό σημαίνει ότι σε μια ομόρρυθμη εταιρεία, ή σε μια ετερόρρυθμη εταιρεία, δεν θα δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ για κάθε εταίρο.

Από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, εξαιρούνται οι επιστήμονες οι οποίοι για το μήνα Απρίλιο δικαιούνται το voucher των 600 ευρώ εφόσον λάβουν μέρος στα επιδοτούμενα σεμινάρια τηλε-εκπαίδευσης ενώ η καταβολή του ειδικού επιδόματος των 800 ευρώ θα γίνει μετά το Πάσχα.

Τέλος δεν θα καταβληθεί επίδομα 800 ευρώ σε όσους επαγγελματίες ή επιχειρήσεις έχουν υποβάλει μηδενική δήλωση ΦΠΑ κατά τους τελευταίους έξι μήνες.