Οικονομία

Η προκήρυξη του Λιμενικού για ειδικότητες τεχνικού

Η προκήρυξη του Λιμενικού για ειδικότητες τεχνικού Η προκήρυξη του Λιμενικού για ειδικότητες τεχνικού
Η προκήρυξη του Λιμενικού για ειδικότητες τεχνικού Τα προσόντα τις προϋποθέσεις και γενικά όλες τις λεπτομέρειες για την προκήρυξη του Λιμενικού και ειδικότερα τις προσλήψεις ειδικότητας Τεχνικού στο σώμα προβλέπει απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας κ Βαρβιτσίωτη. Οι ημερομηνίες έναρξης των αιτήσεων θα γίνει γνωστή μέσα στις ημέρες με απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος.

Ο διαγωνισμός για την κατάταξη Αξιωματικών ειδικότητας Τεχνικού στο Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) θα προκηρυχθεί άμεσα απο τον Αρχηγό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων θα γίνει με το σύστημα των μορίων .

Στην προκήρυξη του Λιμενικού θα καθορίζεται ο αριθμός των προκηρυσσομένων θέσεων διπλωματούχων από Σχολές Πολυτεχνείων και Τμήματα Πολυτεχνικών Σχολών Α.Ε.Ι. του επόμενου άρθρου, σύμφωνα με τις υπηρεσιακές ανάγκες.

Επίσης στην προκήρυξη ή σε άλλες Αποφάσεις του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. θα αναφέρεται και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια σχετική με τη διεξαγωγή και τη διαδικασία του διαγωνισμού

Σχολές- Τμήματα

Οι Σχολές Πολυτεχνείων και τα Τμήματα Πολυτεχνικών Σχολών Α.Ε.Ι. του Πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή ισοτίμων και αντίστοιχων της ημεδαπής ή αλλοδαπής, των οποίων οι διπλωματούχοι δύνανται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό κατάταξης Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Τεχνικού ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες, καθορίζονται ως εξής:

Διπλωματούχοι Μηχανολόγοι Μηχανικοί:
(1) Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.)
(2) Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Πολυτεχνικής Σχολής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)
(3) Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
(4) Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Διπλωματούχοι Ναυπηγοί Μηχανολόνοι Μηχανικοί: Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών Ε.Μ.Π.

Γ. Διπλωματούχοι Αγρονόμοι & Τοπογράφοι Μηχανικοί:
(1) Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.)
(2) Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Πολυτεχνικής Σχολής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)

Με απόφαση Αρχηγού Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. καθορίζεται ο τρόπος συμπλήρωσης τυχόν κενών θέσεων ως άνω διπλωματούχων, λόγω μη προσέλευσης ή αποτυχίας των υποψηφίων, σύμφωνα με τις υπηρεσιακές ανάγκες.

Γενικά προσόντα
1. Οι υποψήφιοι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 3 και 6 του Ν. 3079/2002, όπως ισχύει, πρέπει: α. Να είναι Έλληνες πολίτες, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ή Δημοτολόγια της Χώρας.
β. Να μην έχουν υπερβεί το 30ο έτος της ηλικίας τους, όριο το οποίο θεωρείται ότι συμπληρώνεται κατά την 31 η Δεκεμβρίου του έτους διενέργειας του διαγωνισμού.
γ. Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό όσοι για λόγους συνείδησης αρνούνται να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις σύμφωνα με τη νομοθεσία [αρθ.59-65 του Ν. 3421/2005 (Α' 302), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει].
δ. Να είναι κάτοχοι διπλώματος Πολυτεχνείων ή Πολυτεχνικών Σχολών Α.Ε.Ι. του πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή ισοτίμων και αντίστοιχων της αλλοδαπής, όπως αυτά καθορίζονται στο άρθρο 2 της παρούσης.

ε. Να έχουν τουλάχιστον καλή γνώση (Β2) της αγγλικής ή γαλλικής ή ιταλικής ή γερμανικής ή ισπανικής γλώσσας.
στ. Να έχουν γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (1) επεξεργασία κειμένων, (2) υπολογιστικά φύλλα και (3) υπηρεσίες διαδικτύου.
ζ. Να πληρούν τις προϋποθέσεις καταλληλότητας η οποία θα κρίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 της παρούσας. Ειδικά καθορίζεται ότι οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ. και οι γυναίκες τουλάχιστον 1,60 μ., αμφότεροι χωρίς υποδήματα.

η. Να μην έχουν καταδικαστεί σε οποιοδήποτε βαθμό:

Δικαιολογητικά Συμμετοχής στο διαγωνισμό

1. Όσοι έχουν τα προσόντα του άρθρου 3 της παρούσας και επιθυμούν να καταταγούν ως Αξιωματικοί Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Τεχνικού πρέπει να υποβάλουν -όπως θα καθορίζεται λεπτομερώς στην προκήρυξη και μέσα στις προθεσμίες που θα ορίζονται σ' αυτή- τα εξής δικαιολογητικά :
α. Υπογεγραμμένη Αίτηση συμμετοχής - Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, όπως ισχύει, στην οποία μεταξύ άλλων θα δηλώνουν ότι έχουν όλα τα προσόντα που αναφέρονται στην προκήρυξη, ότι τα αναφερόμενα στην αίτησή τους στοιχεία είναι αληθή, ότι σε περίπτωση που συμπεριλαμβάνονται στον Πίνακα επιτυχόντων θα υποβληθούν σε έλεγχο για χρήση απαγορευμένων ουσιών, καθώς και ότι δεν έχουν υποβάλει άλλη αίτηση για την ίδια προκήρυξη
(Ανυπόγραφες αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές).
β. Δύο (02) πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου, γ. Φωτοαντίγραφο του δελτίου ταυτότητάς τους (2 όψεις), δ. Παράβολο δέκα (10) ευρώ με τα στοιχεία του υποψηφίου.
ε. Τίτλο σπουδών, ως παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου και ως ακολούθως:
(1) Δίπλωμα Πολυτεχνείου ή Πολυτεχνικής Σχολής της παρ. 1 του άρθρου 2 της παρούσης. Σε περίπτωση που ο βαθμός εκφράζεται με αξιολογικό χαρακτηρισμό ή με ακέραιο αριθμό, το δίπλωμα πρέπει να συνοδεύεται από βεβαίωση της οικείας Σχολής για τον ακριβή αριθμητικό βαθμό.
Σε περίπτωση που το δίπλωμα έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή, απαιτείται επίσημη μετάφρασή του και πράξη αναγνώρισης από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή πιστοποιητικό αναγνώρισης από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., για την ισοτιμία και αντιστοιχία του διπλώματος με τα χορηγούμενα διπλώματα από τα τμήματα Πολυτεχνείου της ημεδαπής, στις Σχολές και τα Τμήματα που μνημονεύονται στο άρθρο 2 της παρούσης και αντιστοιχία της βαθμολογικής κλίμακας αυτού με τη βαθμολογική κλίμακα ημεδαπών τίτλων.
Οι κάτοχοι ισότιμου και αντίστοιχου τίτλου σπουδών της ημεδαπής, με κάποιον εκ των ονομαστικά αναφερόμενων στο άρθρο 2 της παρούσας τίτλο Α.Ε.Ι., πρέπει απαραιτήτως να προσκομίζουν και βεβαίωση του αρμοδίου οργάνου του Α.Ε.Ι. - Πολυτεχνείου ή τμήματος Πολυτεχνικής Σχολής - ημεδαπής στο οποίο ανήκει η Σχολή ή το Τμήμα που χορήγησε τον εν λόγω τίτλο, περί του ότι ο τίτλος αυτός στηρίζεται σε σπουδές που καλύπτουν με πλήρη επάρκεια το γνωστικό αντικείμενο του ισότιμου και αντίστοιγου με αυτό πτυγίου που ζητείται στην Προκήρυξη. Σε περίπτωση που δεν προσκομισθεί η βεβαίωση αυτή, ο επικαλούμενος τίτλος δεν λαμβάνεται υπόψη.
Γίνεται δεκτό, μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής των δικαιολογητικών και πιστοποιητικό ή βεβαίωση από τη Γραμματεία της οικείας Σχολής ημεδαπής, στο οποίο να αναγράφεται ότι ο υποψήφιος έχει επιτύχει στα προβλεπόμενα μαθήματα και έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του, καθώς και ο ακριβής αριθμητικός βαθμός διπλώματος.
(2) Μεταπτυχιακό ή διδακτορικό, για τους κατόχους σχετικών τίτλων. Για τους τίτλους αυτούς ισχύουν αντίστοιχα τα αναφερόμενα στην παραπάνω περίπτωση ε(1) της παρούσης παραγράφου.
Στις περιπτώσεις που η ισοτιμία και αντιστοιχία του πτυχίου αλλοδαπής αναγνωρίζεται μόνο εφόσον ο κάτοχος του πτυχίου είναι και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος, δεν αναγνωρίζεται ισοτιμία μεταπτυχιακού διπλώματος και επομένως δεν λογίζεται ως μεταπτυχιακός τίτλος για τον υπολογισμό των μορίων. Ομοίως, στην περίπτωση που ο

μεταπτυχιακός τίτλος συμπληρώνει το βασικό τίτλο, δεν λογίζεται ως μεταπτυχιακός τίτλος για τον υπολογισμό των μορίων.
Επιπλέον, ανωτέρω τίτλοι, ημεδαπής ή αλλοδαπής, λογίζονται ως μεταπτυχιακοί για τον υπολογισμό των μορίων μόνο αν για την απόκτησή τους ακολουθείται ετήσια τουλάχιστον φοίτηση.
στ. Τίτλος ξένης γλώσσας. Για την απόδειξη γνώσης της αγγλικής ή γαλλικής ή ιταλικής ή γερμανικής ή ισπανικής γλώσσας επιπέδου αρίστου, πολύ καλού και καλού, υποβάλουν τους αντίστοιχους τίτλους που αναφέρονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α' της παρούσας.
ζ. Η γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (1) επεξεργασίας κειμένων, (2) υπολογιστικών φύλλων και (3) υπηρεσιών διαδικτύου, αποδεικνύεται σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β' της παρούσας.

2. Για την επικύρωση τίτλων, πιστοποιητικών και βεβαιώσεων, ισχύουν τα ακόλουθα:

Της ημεδαπής

(1) Έγγραφα ημεδαπής που έχουν εκδοθεί από το Δημόσιο, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τα Δικαστήρια όλων των βαθμών, τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους, τις δημόσιες επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 3429/2005, καθώς και στα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α., υποβάλλονται σε πρωτότυπο ή επικυρωμένο αντίγραφο ή ευκρινές φωτοαντίνοαφο του πρωτοτύπου ή ευκρινές φωτοαντίνοαφο του ακριβούς αντιγράφου.

(2) Ιδιωτικά έγγραφα ημεδαπής υποβάλλονται σε πρωτότυπα ή επικυρωμένα αντίγραφα ή σε ευκρινή φωτοαντίγραφα από αντίγραφα που έγουν επικυρωθεί από δικηγόρο ή σε ευκρινή φωτοαντίγραφα από τα πρωτότυπα όσων ιδιωτικών εγγράφων φέρουν θεώρηση από υπηρεσίες και φορείς της περίπτωσης (1).

Της αλλοδαπής

(1) Τίτλοι, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις της αλλοδαπής υποβάλλονται σε πρωτότυπο ή επικυρωμένο αντίγραφο ή σε ευκρινές φωτοαντίγραφο από αντίγραφο που έχει επικυρωθεί από δικηγόρο.

(2) Πρέπει να συνοδεύονται από επίσημη μετάφρασή τους στην ελληνική γλώσσα, πρωτότυπη ή σε επικυρωμένο αντίγραφο ή ευκρινές φωτοαντίγραφο της πρωτότυπης ή ευκρινές φωτοαντίγραφο του ακριβούς αντιγράφου.

Η επίσημη μετάφρασή τους γίνεται από αρμόδια κατά νόμο αρχή του Υπουργείου Εξωτερικών ή την Πρεσβεία ή το Προξενείο της ξένης χώρας στην Ελλάδα ή από δικηγόρο ή από άμισθο ερμηνέα διορισμένο βάσει του Ν. 148/1913 (ΦΕΚ Α' 25/1914).

Τονίζεται ότι η υποβολή απλών, ευανάγνωστων φωτοαντιγράφων, επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του υποψηφίου, περί της ακρίβειας και εγκυρότητας των υποβαλλόμενων φωτοαντιγράφων και ως εκ τούτου εξισώνεται με την υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986. Στις περιπτώσεις υποβολής παραποιημένων ή πλαστών φωτοαντιγράφων, πέραν των ποινικών κυρώσεων που θα επιβάλλονται, θα ανακαλείται και η πράξη κατάταξης του υποψηφίου, κατά το μέρος που αφορά σε αυτόν, για την έκδοση της οποίας χρησιμοποιήθηκαν τα φωτοαντίγραφα αυτά.

3. Όπου απαιτείται η υποβολή πολλών υπευθύνων δηλώσεων του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 για βεβαίωση γεγονότων ή
καταστάσεων, κατά τα ανωτέρω, είναι δυνατόν οι δηλώσεις αυτές να περιληφθούν σωρευτικώς σε ένα έντυπο δήλωσης του νόμου
αυτού.


(1) για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης κακουργήματος σε οποιαδήποτε ποινή.
(2) για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης των αδικημάτων: ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολής του πολιτεύματος, προδοσίας της χώρας, προσβολής κατά της πολιτειακής εξουσίας, τρομοκρατικών πράξεων, φυλετικών διακρίσεων, προσβολής κατά της ελεύθερης άσκησης των πολιτικών δικαιωμάτων, παραχάραξης, κιβδηλείας, ψευδορκίας, ψευδούς καταμήνυσης, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, ανθρωποκτονίας (εκτός της προερχομένης από αμέλεια), επαιτείας, αλητείας, καταπίεσης, περί ναρκωτικών, λαθρεμπορίας, παράνομης αλιείας, κλοπής, υπεξαίρεσης (κοινής και στην Υπηρεσία), εκβίασης, απάτης, πλαστογραφίας, πλαστογραφίας πιστοποιητικού, δωροδοκίας ή δωροληψίας, απιστίας περί την Υπηρεσία, παράβασης καθήκοντος, συκοφαντικής δυσφήμησης, οποιουδήποτε κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.
(3) για στρατιωτικά εγκλήματα.

(4) για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης οποιουδήποτε άλλου εγκλήματος από δόλο σε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών.

θ. Να μη διώκονται ως φυγόποινοι ή φυγόδικοι για τα παραπάνω αδικήματα.

ι. Να μην έχουν στερηθεί των πολιτικών τους δικαιωμάτων έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίστηκε για τη στέρησή τους.
ια. Να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική) είτε υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική), είτε υπό συνδυασμό των δύο προηγουμένων.
2. Υποψήφιοι, που έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για τα αδικήματα της περ. η της παρ. 1, μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, αλλά δεν κατατάσσονται στο Σώμα αν μέχρι την προκαθορισμένη ημερομηνία κατάταξης τους δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητη αθωωτική απόφαση.
Ο όρος καταδίκη περιλαμβάνει και την καταδίκη σε σωφρονισμό για τα παραπάνω εγκλήματα.
Σημειώνεται ότι η απονομή χάριτος δεν αίρει το κώλυμα του υποψηφίου από ποινική καταδίκη, εφόσον μέχρι την τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων δεν έχει εκδοθεί το κατά το άρθρο 47 παρ. 1 του Συντάγματος Π.Δ. που αίρει το σχετικό κώλυμα. Περί αναστολής εκτέλεσης ποινής υπό όρο ισχύουν τα ορισθέντα στα άρθρα 99-104 του Ποινικού Κώδικα.
3. Τα προσόντα και η έλλειψη κωλυμάτων των υποψηφίων, πλην όσων ορίζονται διαφορετικά στην παρούσα, πρέπει να συντρέχουν κατά την ημερομηνία εκπνοής της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και να διατηρούνται τουλάχιστον μέχρι την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή.

δείτε εδώ όλη την απόφαση