Οικονομία

Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ με μια προκήρυξη οι προσλήψεις σήμερα η απόφαση

Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ με μια προκήρυξη οι προσλήψεις σήμερα η απόφαση Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ με μια προκήρυξη οι προσλήψεις σήμερα η απόφαση
Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ με μια προκήρυξη οι προσλήψεις σήμερα η απόφαση Θα καθυστερήσει τελικά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων στο ΟΑΕΔ για την Κοινωφελή Εργασία για το έτος 2014 - 2015 αφού η κατανομή των δήμων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με την παρουσίαση του προγράμματος δεν υπάρχει αποκλεισμός για τους ανέργους κάτω των 29 ετών όπως είχε δημοσιευτεί σε μέσα ενημέρωση.

Το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας θα εκδοθεί από τον ΟΑΕΔ με μια προκήρυξη αρχες Δεκεμβρίου και όχι με τρεις. ενώ οι 32.000 προσλήψεις θα αφορούν τους δήμους και οι 16.000 σε κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους και τoν ευρήτερο δημόσιο τομέα. Επίσης προβλέπονται και προσλήψεις στην Παιδεία όπως ήδη έχoυμε κάνει γνωστό και οι συμβάσει θα είναι διάρκειας 6,5 μηνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ την απόφαση για την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ με όλες τις λεπτομέρειες για το πρόγραμμα

Στην αίτηση του οι άνεργοι θα έχουν την δυνατότητα για τρεις επιλογές θέσεων ενώ θα υπάρξει και ειδική μοριοδότηση για τους  μακροχρόνια ανέργους.

Το συνολικό κόστος της δράσης θα είναι 200 εκατ ευρώ.

Ποιοι είναι ωφελούμενοι εγγεγραμένοι άνεργοι του ΟΑΕΔ

Δικαιούχοι για τις προσλήψεις με την κοινωφελή εργασία έχουν μόνοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε μια από τις ακόλουθες κατηγορίες:

1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

3. εγγεγραμμένοι άνεργοι άνω 29 ετών στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ (απλά θα μοριοδοτηθούν επιπλέον).

4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. 5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Στην μοριοδότηση θα παίζει ρόλο το διάστημα που είναι ο άνεργος εγγεγραμένος στον ΟΑΕΔ με όριο τους 36 μήνες ενώ προβλέπεται και η μοριοδότηση της συνεχόμενης της συζηγου του υποψηφίου μεόρι πάλι τους 36 μήνες.

Παράλληλα θα υπάρχει και μοριοδότηση ανάλογα του ετήσιου εισοδήματος είτε είναι ατομικο η οικογενειακό. Παράλληλα θα μοριοδοτείται και η ηλικία και ο αριθμός των ανήλικων τέκνων.

Σημειώνεται ότι, θα ισχύσει οι ίδιες μηνιαίες αποδοχές που είχαν εφαρμοστεί και στα προηγούμενα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι οι καθαρές αμοιβές ορίζονται σε 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες από 490 ευρώ το μήνα για ωφελούμενους ηλικίας 25 ετών και άνω. Αντίστοιχα οι καθαρές αμοιβές ορίζονται στα 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 427 ευρώ το μήνα για ωφελούμενους κάτω των 25 ετών. Ως χρόνος εργασίας θεωρείται ο χρόνος που ο ωφελούμενος μισθωτός πλήρους απασχόλησης είναι στη διάθεση του εργοδότη / επιβλέποντα φορέα να απασχοληθεί. Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος απασχοληθεί λιγότερο από 25 ημέρες το μήνα, τότε οι αμοιβή του θα προκύψει από τον υπολογισμό των ημερών ασφάλισης επί του ημερήσιου ποσού πληρωμής.

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr για την ασφάλιση του προσωπικού ΥΕ που θα απασχοληθεί με την Κοινωφελή Εργασία με βαρέα ανθυγιεινά ένσημα.

 Η πληρωμή των κονδυλίων προς τον ΟΑΕΔ θα γίνεται σε τρεις δόσεις . Σε λίγη ώρα το dikaiologitika.gr θα αναρτήσει ολόκληρη την απόφαση