Οικονομία

Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Πότε τα οριστικά αποτελέσματα της ΑΣΕΠ 1ΓΕ2023

Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Πότε τα οριστικά αποτελέσματα της ΑΣΕΠ 1ΓΕ2023 Φωτογραφία: intime
Σε περίπου δύο μήνες αναμένεται να βγουν τα οριστικά αποτελέσματα για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, και αναπληρωτών, με την ΑΣΕΠ 1ΓΕ2023.

Τον Μάιο αναμένεται να βγουν τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης ΑΣΕΠ 1ΓΕ2023, σύμφωνα με πηγές του ΑΣΕΠ που μίλησαν στο Dnews.

Οι προσωρινοί πίνακες είχαν δημοσιευθεί τον Ιούλιο του 2023, ενώ προσλήψεις αφορούν τους κλάδους ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ73, πρωτοβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης και κλάδου ΠΕ79 (ειδικότητες ΠΕ 79.01 και ΠΕ 79.02) πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, κατά κλάδο και ειδικότητα, καθώς και ανά μουσική ειδίκευση, κατηγορίας Π.Ε., για την πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των οικείων βαθμίδων εκπαίδευσης.

Το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται αυτήν την περίοδο τους πίνακες των εκπαιδευτικών προκειμένου να εκδώσει τα τελικά αποτελέσματα τον Μάιο του 2024.

Οι προσλήψεις που θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα αφορούν σε όσους βρίσκονται στους προσωρινούς πίνακες, ενώ τον Σεπτέμβριο από τα τελικά αποτελέσματα θα προκύψουν και οι νέοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για το σχολικό έτος 2024 - 2025.

Στην περίπτωση που το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αποφασίσει να προχωρήσει σε διορισμούς, αυτοί θα γίνουν από τους οριστικούς πίνακες που θα δημοσιευθούν.