Οικονομία

Ένταξη του προσωπικού της πρώην ΑΜΕΛ στην ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Ένταξη του προσωπικού της πρώην ΑΜΕΛ στην ΣΤΑΣΥ ΑΕ.
Ενταξη του προσωπικού της πρώην ΑΜΕΛ στην ΣΤΑΣΥ ΑΕ. Η κυβέρνηση έκανε αποδεκτή τελικά την τροπολογία για την ένταξη του προσωπικού της πρώην ΑΜΕΛ(Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας) στην ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

 Πρόκειται για τροπολογία που είχε απορρίψει την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου της αρμοδιότητας του στην Ολομέλεια αν και είχε δηλώσει, νωρίτερα, θετικά διακείμενος ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Η ΝΔ είχε επαναφέρει το ζήτημα με νέα τροπολογία που κατέθεσε με επικεφαλής τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θανάση Μπούρα και την υπογραφή 18 ακόμη βουλευτών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος. Με την τροπολογία οι εργαζόμενοι της πρώην ΑΜΕΛ (Αττικό Μετρό Εταιρείας Λειτουργίας), των οποίων η σύμβαση έληξε μέσα στο 2010, θα μπορούν να ενταχθούν κατά παρέκκλιση κάθε ειδικής ή γενικής διάταξης στις κενές οργανικές θέσεις της ΣΤΑΣΥ ΑΕ σύμφωνα με την εκπαίδευση και την εμπειρία τους.
Την ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση αποδέχεται τη βουλευτική τροπολογία έκανε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος.