Οικονομία

Λογαριασμοί ρεύματος: Οι επιδοτήσεις... θα περιμένουν, καμία ανακοίνωση μετά την σύσκεψη για τις αυξήσεις

Λογαριασμοί ρεύματος: Οι επιδοτήσεις... θα περιμένουν, καμία ανακοίνωση μετά την σύσκεψη για τις αυξήσεις
Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το ζήτημα των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος.

Το ζήτημα των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος τέθηκε επί τάπητος σήμερα το πρωί σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη σύσκεψη αυτή έγινε μια πρώτη συζήτηση και παρουσιάστηκαν τα δεδομένα της ανόδου των τιμών της χονδρικής του Ιουλίου και του Αυγούστου και εντός των επόμενων ημερών το αρμόδιο υπουργείο θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί ανησυχία ότι τον Αύγουστο η τιμή της κιλοβατώρας στο πράσινο τιμολόγιο θα ξεπεράσει τα 17 λεπτά. Γι' αυτό σε αυτή την πρώτη συζήτηση υπό τον πρωθυπουργό έρχονται πιο κοντά οι επιδοτήσεις στο ρεύμα ξανά.

Η εκρηκτική αύξηση των τιμών χονδρικής ρεύματος και κατά συνέπεια η νέα αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος τον Αύγουστο έχει σημάνει «συναγερμό» στην κυβέρνηση την ώρα μάλιστα που υπάρχει έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια με τις επιστροφές επιδοτήσεων ρεύματος από μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Με ορατό τον κίνδυνο τα νοικοκυριά να βρεθούν αντιμέτωποι από τον επόμενο μήνα με τιμολόγια σε επίπεδα προ του Ιανουαρίου και χωρίς επιδοτήσεις κινητοποίησε τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αποτέλεσμα.