Οικονομία

Τη στήριξη Στασινόπουλου στις εκλογές του ΕΒΕΑ εξασφάλισε ο Νίκος Σοφιανός

Τη στήριξη Στασινόπουλου στις εκλογές του ΕΒΕΑ εξασφάλισε ο Νίκος Σοφιανός Φωτογραφία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ/EUROKINISSI
Ο Νίκος Σοφιανός στοχεύει να προσελκύσει ευρύ φάσμα επιχειρηματιών που επιθυμούν έναν ανανεωμένο ρόλο του επιμελητηρίου.

Σήμερα ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), θα ανακοινώσει μια υποψηφιότητα που θα ενισχύσει το συνδυασμό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σοφιανός πρόκειται να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του Μιχάλη Στασινόπουλου, επικεφαλής της Viohalco και της Elvalhalcor, ο οποίος αποτελεί ένα από τα πιο προβεβλημένα μέλη του ΣΕΒ. Ο κ. Στασινόπουλος συγκαταλέγεται στους κορυφαίους επιχειρηματίες της χώρας, και η συμμετοχή του στον ψηφοδέλτιο Σοφιανού έχει τη σημασία της.

Η ανακοίνωση αυτή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς έρχεται μία μόλις ημέρα μετά από τη συνάντηση του Νίκου Σοφιανού με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Σπύρο Θεοδωρόπουλο.

Ο Νίκος Σοφιανός, έχει παρουσιάσει τον συνδυασμό του με υπερκομματικό προφίλ, δίνοντας έμφαση στα συμφέροντα των μελών του ΕΒΕΑ, παρά στις πολιτικές του καταβολές.

Με το σύνθημα «Το ΕΒΕΑ στα μέλη του», ο Σοφιανός στοχεύει να προσελκύσει ευρύ φάσμα επιχειρηματιών που επιθυμούν έναν ανανεωμένο ρόλο του επιμελητηρίου.

Έχοντας εκφράσει την ανησυχία του για τη χαμηλή συμμετοχή των μελών στις εκλογές, ο Σοφιανός έχει υποστηρίξει ότι το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στις αρχαιρεσίες του Επιμελητηρίου, μόλις 4%, αντικατοπτρίζει την αποξένωση των επιχειρηματιών από τον θεσμό. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό οφείλεται στην αδυναμία του Επιμελητηρίου να ανταποκριθεί στις καθημερινές ανάγκες των μελών του. Με προτάσεις όπως η δημιουργία μιας υπηρεσίας υποστήριξης των μελών για την επίλυση προβλημάτων και η έμφαση στη μείωση των φόρων, ο κ. Σοφιανός ελπίζει να αναθερμάνει το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών για τις εκλογικές διαδικασίες.

Τέλος, έχει πολλάκις σταθεί στο πρόβλημα του αυξημένου κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων, κυρίως λόγω της αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και άλλων εξόδων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη καλύτερης εκπροσώπησης των επιχειρηματικών αιτημάτων στην κυβέρνηση.