Οικονομία

Σκουρλέτης: Το κράτος έχει συνέχεια οι πολιτικές όχι

Σκουρλέτης: Το κράτος έχει συνέχεια οι πολιτικές όχι Σκουρλέτης: Το κράτος έχει συνέχεια οι πολιτικές όχι
Σκουρλέτης: Το κράτος έχει συνέχεια οι πολιτικές όχι Με ανταλλαγή αιχμών μεταξύ του απερχόμενου υπουργού κ. Βρούτση και του νέου υπουργού κ Σκουρλέτη αλλά και εξαγγελίες από τη νέα ηγεσία πραγματοποιήθηκε η παράδοση – παραλαβή στο υπουργείο Εργασίας.

Ο κ. Βρούτσης έκανε έναν απολογισμό του έργου του, τονίζοντας ότι φεύγει με ψηλά το κεφάλι και καθαρή τη συνείδησή του, ενώ επισήμανε ότι "η πολιτική δεν κρίνεται από τις προθέσεις, κρίνεται από τα αποτελέσματα".

Ανέφερε ακόμη ότι ο "ο πολιτικός κύκλος είναι πολύ σύντομος και ο πολιτικός χρόνος αμείλικτος" και υπογράμμισε: "στα πλαίσια της σωστής, χρήσιμης και εποικοδομητικής αντιπολίτευσης θα παρακολουθούμε βήμα βήμα τις πολιτικές σας και θα είμαστε κριτικοί απέναντι σε όποιες ενέργειες και δράσεις θα κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση".

Ο κ. Σκουρλέτης απάντησε: "συμφωνώ ότι η πολιτική κρίνεται από τα αποτελέσματα, βεβαίως ξέρετε και οι προθέσεις επηρεάζουν τα αποτέλεσμα". Δήλωσε ότι έχει συνείδηση του δύσκολου έργου που αναλαμβάνει και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει δεσμεύσεις παρά μονάχα την εντολή από τον ελληνικό λαό.

"Λέγεται συχνά ότι το κράτος έχει συνέχεια. Σωστό. Οι πολιτικές δεν έχουν συνέχεια. Οι πολιτικές επιλέγονται και οι δικές μας πολιτικές θα είναι στον αντίποδα των βασικών επιλογών που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Θα κινηθούμε σε μια λογική έξω από τα όρια του στενού κορσέ των μνημονίων”, επισήμανε.

Στο πεδίο των πολιτικών, ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι θα επιχειρηθεί άμεσα να αποκατασταθεί ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων και οι αρμοδιότητες του ΟΜΕΔ, θα επανέλθουν όλες τις προστατευτικές διατάξεις για τις απολύσεις, θα καταργηθεί ο "χουντικής έμπνευσης" νόμος της επιστράτευσης, ενώ βασική προτεραιότητα, όπως υπογράμμισε, είναι η επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ.