Οικονομία

Άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ ζητά η ΓΣΕΕ

Άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ ζητά η ΓΣΕΕ
Άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ ζητά η ΓΣΕΕ Η ΓΣΕΕ επιμένει ότι είναι αδιαπραγμάτευτο το αίτημα για κατάργηση της 6ης Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (6η ΠΥΣ), με την οποία, τον Φεβρουάριο του 2012, ο κατώτατος μισθός υποχώρησε στα 586 ευρώ μικτά και ειδικά για νέους έως 25 ετών, στα 511 ευρώ μικτά.

Στο πλαίσιο αυτό, η Συνομοσπονδία ζητάει άμεση επαναφορά του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, η ΓΣΕΕ εκτιμά ότι «σχετικά με ζητήματα που αφορούν τις δυνάμεις της εργασίας, κινούνται σε θετική κατεύθυνση». Όμως σημειώνει με νόημα ότι «η αποσαφήνιση των ειδικών διατάξεων και του χρόνου υλοποίησής τους, θα κρίνουν το εύρος και την αποτελεσματικότητά τους».

Η Συνομοσπονδία δηλώνει ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί μέχρι την υλοποίηση της δέσμευσης για επαναφορά του κατώτατου μισθού του ιδιωτικού τομέα στα 751 ευρώ, προτάσσοντας απέναντι στην ύφεση και στην ανεργία, την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Του Βασίλη Αγγελόπουλου