Οικονομία

Κουρουμπλής: Τα αποθεματικά των νοσοκομείων είναι χρήματα του υπουργείου Υγείας

Κουρουμπλής: Τα αποθεματικά των νοσοκομείων είναι χρήματα του υπουργείου Υγείας Κουρουμπλής: Τα αποθεματικά των νοσοκομείων είναι χρήματα του υπουργείου Υγείας
Κουρουμπλής: Τα αποθεματικά των νοσοκομείων είναι χρήματα του υπουργείου Υγείας «Είναι ορισμένα νοσοκομεία που για κάποιους λόγους είχαν μια συγκέντρωση χρημάτων. Όλα τα νοσοκομεία είναι 130. Εμείς, δεν κόψαμε ούτε ένα ευρώ. Απλώς, όσα νοσοκομεία είχαν, τους είπαμε να πληρώσουν τις ανάγκες τους το Γενάρη με βάση τα υπόλοιπά τους» ανέφερε ο υπουργός Υγείας  Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα του κυριακάτικου τύπου σχετικά με περικοπή από το Υπουργείο Υγείας του 51% των χρηματοδοτήσεων προς τα νοσοκομεία ενώ σε δηλώσεις του ο πρώην Υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε φόβους ότι σε τρεις μήνες το πολύ θα κλείσουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM o κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι "τΤ νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις. Πρέπει να εξαντληθούν τα αποθεματικά και τα υπόλοιπα χρήματα θα τα δώσουμε εμείς. Τον Ιανουάριο οι δαπάνες ήταν 87 εκατ. ευρώ και εμείς καλύψαμε 43 εκατ. ευρώ, τα υπόλοιπα πληρώθηκαν από αποθεματικά", διευκρίνισε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος διαβεβαίωσε επίσης ότι οι ανάγκες των νοσοκομείων δεν πρόκειται να μείνουν ακάλυπτες χρηματοδοτικά.