Οικονομία

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Ημερίδες ενημέρωσης ασφαλισμένων στην Θεσσαλονίκη

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Ημερίδες ενημέρωσης ασφαλισμένων στην Θεσσαλονίκη ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Ημερίδες ενημέρωσης ασφαλισμένων στην Θεσσαλονίκη Φωτογραφία: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Ημερίδες ενημέρωσης ασφαλισμένων στην Θεσσαλονίκη
ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Ημερίδες ενημέρωσης ασφαλισμένων στην Θεσσαλονίκη Ημερίδες ενημέρωσης για ασφαλισμένους που έχουν πραγματοποιήσει χρόνους ασφάλισης στη Γερμανία και την Ελλάδα, θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη από τις 17 έως τις 20 Μαρτίου, ενημερώνει η διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.

Σκοπός των ημερίδων είναι η πληροφόρηση των ασφαλισμένων ως προς το ισχύον συνταξιοδοτικό καθεστώς και τα δικαιώματα συνταξιοδότησης, τόσο από γερμανικής όσο και από ελληνικής πλευράς, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι ενημερωτικές ημερίδες θα πραγματοποιηθούν στο Ινστιτούτο Goethe (Γκαίτε), στην οδό Βασ. Ολγας 66, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα (κατόπιν ραντεβού που έχουν ήδη κλειστεί τηλεφωνικά μέσω του Περιφερειακού Υποκαταστήματος ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Θεσσαλονίκης).

Η ενημέρωση θα αφορά στην προσωπική περίπτωση κάθε ασφαλισμένου ξεχωριστά και θα πραγματοποιείται από εκπροσώπους των φορέων της γερμανικής ασφάλισης συντάξεων Deutsche Rentenversicherung (με παράλληλη on line σύνδεση με τα αρχεία της), καθώς και των φορέων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ.

"Πρόκειται για διαδικασία, η οποία έχει καθιερωθεί κατόπιν συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών και γερμανικών φορέων συντάξεων, στο πλαίσιο μιας εδραιωμένης και εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο χωρών και αποτελεί πρότυπο εξυπηρέτησης και ενημέρωσης του πολίτη - ασφαλισμένου και μέσο άσκησης δημόσιας διοίκησης με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα" υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

NETWORK