Οικονομία

Στρατούλης: Δεν θα αγγίξουμε τα αποθεματικά των Ταμείων

Στρατούλης: Δεν θα αγγίξουμε τα αποθεματικά των Ταμείων Στρατούλης: Δεν θα αγγίξουμε τα αποθεματικά των Ταμείων
Στρατούλης: Δεν θα αγγίξουμε τα αποθεματικά των Ταμείων Τη δέσμευση της κυβέρνησης να μην γίνει χρήση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων, επανέλαβε ο Αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Δημήτρης Στρατούλης. Χαρακτήρισε μάλιστα τα αποθεματικά, «κουμπαρά των ασφαλισμένων», που λεηλατήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η τοποθέτηση αυτή, προέκυψε στο περιθώριο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον κ. Στρατούλη και στις Ομοσπονδίες Συνταξιούχων του ΙΚΑ, Τύπου και Χάρτου, στα συνδικάτα των εργαζομένων στο Φάρμακο και στους οικοδόμους. Αναφορικά με τα διαθέσιμα των Ασφαλιστικών Ταμείων, ο κ. Στρατούλης επισήμανε ότι, είναι «εθελοντικές» τυχόν αποφάσεις των ΔΣ των Ταμείων για να επενδύσουν τα ρευστά τους σε κρατικά ρέπος. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των συνταξιούχων, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει εθελοντική τοποθέτηση των ταμειακών διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων στην ΤτΕ.

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης για σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών που προκλήθηκαν από το PSI και προκάλεσαν το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων. Στο πλαίσιο της αύξησης των εσόδων των Ασφαλιστικών Ταμείων, προωθείται άμεσα η δημιουργία του Ταμείου Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης.