Οικονομία

Σκουρλέτης - Στρατούλης: Βαθιά κόκκινες οι γραμμές της κυβέρνησης

Σκουρλέτης - Στρατούλης: Βαθιά κόκκινες οι γραμμές της κυβέρνησης Σκουρλέτης - Στρατούλης: Βαθιά κόκκινες οι γραμμές της κυβέρνησης
Σκουρλέτης - Στρατούλης: Βαθιά κόκκινες οι γραμμές της κυβέρνησης «Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, είναι βαθιά κόκκινες  και αμετακίνητες». Η τοποθέτηση αυτή προήλθε από τον υπουργό Εργασίας, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος παραβρέθηκε στη συγκέντρωση για την Εργατική  Πρωτομαγιά, την οποία  πραγματοποίησαν  ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και  ΕΚΑ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δημήτρης Στρατούλης, που επίσης, παραβρέθηκε στη συγκέντρωση χαρακτήρισε με τη σειρά του «κατακόκκινες» τις κυβερνητικές γραμμές. Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται από την κυβέρνηση  για να επανέλθει ο κατώτατος μισθός, για να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις, για να  δώσουμε ξανά φωνή στους εργαζόμενους, υπονοώντας ουσιαστικά ότι οι παραπάνω πρωτοβουλίες έχουν τύχει σθεναρής αντίστασης από τους εκπροσώπους των «θεσμών» στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Ο κ. Στρατούλης πρόσθεσε ότι «κυβέρνηση δεν έχει να δώσει τίποτε.

Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλη λεηλασία στα εισοδήματά τους». Ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι στην τελευταία πενταετία όπου «η πατρίδα μας έπαθε  μεγάλη ζημιά. Και πιο πολύ απ’ όλους, τη ζημιά την έπαθε ο κόσμος της εργασίας. Το γνωρίζουν καλά οι άνεργοι, το γνωρίζουν  όσοι αγωνίζονται καθημερινά για το μεροκάματο, όσοι αναγκάζονται να κλείσουν  τα μαγαζιά τους. Σήμερα, μαζί με τους εργαζόμενους, η κυβέρνηση δίνει έναν  αγώνα αποφασιστικό. Αυτός ο αγώνας αποτελεί την καλύτερη τιμή για την εργατική Πρωτομαγιά και  για τους αγώνες των εργαζομένων.»

NETWORK