Οικονομία

Eurogroup: Υπάρχει πρόοδος αλλά χρειάζεται χρόνος για συμφωνία

Eurogroup: Υπάρχει πρόοδος αλλά χρειάζεται χρόνος για συμφωνία Eurogroup: Υπάρχει πρόοδος αλλά χρειάζεται χρόνος για συμφωνία Φωτογραφία: Eurogroup: Υπάρχει πρόοδος αλλά χρειάζεται χρόνος για συμφωνία
Eurogroup: Υπάρχει πρόοδος αλλά χρειάζεται χρόνος για συμφωνία Το Eurogroup εξέδωσε κοινό ανακοινωθέν, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης στις Βρυξέλλες, με το αναγνωρίζει την επίτευξη προόδου στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές,

Στην κοινή δήλωση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τονίζεται:

"Καλωσορίσαμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής. Σημειώνουμε ότι η αναδιοργάνωση των διαδικασιών έκανε την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων πιθανή και συνείσφερε σε μία πιο ουσιώδη συζήτηση. Την ίδια στιγμή αναγνωρίζουμε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να γεφυρωθούν οι αποστάσεις στα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά."

Αναγνωρίζουμε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να γεφυρωθεί το χάσμα και καλωσορίζουμε την προσπάθεια της Ελλάδας για να βρεθεί λύση μέσα στο χρονοδιάγραμμα. Το ισχύον πλαίσιο για τις διαπραγματεύσεις παραμείνει η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Μόλις οι θεσμοί φτάσουν στην τελική συμφωνία το Eurogroup θα αποφασίσει για τις εκταμιεύσεις που θα πραγματοποιηθούν πάνω στη συμφωνία".