Οικονομία

Σχέδιο για νέο φόρο στους μισθούς άνω των 1.200 ευρώ υπερ των Ταμείων

Σχέδιο για νέο φόρο στους μισθούς άνω των 1.200 ευρώ υπερ των Ταμείων Σχέδιο για νέο φόρο στους μισθούς άνω των 1.200 ευρώ υπερ των Ταμείων
Σχέδιο για νέο φόρο στους μισθούς άνω των 1.200 ευρώ υπερ των Ταμείων Νέα εισφορά απο μισθωτούς με μηνιαίες αποδοχές άνω των 1.200 ευρώ για την ενίσχυση του Ασφαλιστικού εξετάζει η κυβέρνηση ώστε να καταστεί βιώσιμο μετά και την πρόταση της επιτροπής των Σοφών για ειδικό φόρο υπερ των Ασφαλιστικών Ταμείων

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η επιβολή μιας εισφοράς σε μισθωτούς που έχουν εισόδημα πάνω 2.000 – 2.500 ευρώ, σε συνδυασμό με το εισόδημα που έχουν από άλλες πηγές, όπως ενοίκια ή μετοχές.

Ετσι εξετάζεται η επιβολή κλιμακωτής εισφοράς και στους μισθωτούς για την ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος. Η εισφορά ενδέχεται να ξεκινήσει ακόμη και από τους μισθούς των 1.200 ευρώ, με το βάρος να "πέφτει" σε μισθούς πάνω από 2.000 ευρώ. Έτσι από τον λογαριασμό της μισθοδοσίας μέσω του συστήματος taxis θα εισπράττεται ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών που θα πηγαίνει στο δημόσιο ταμείο, και ταυτόχρονα οι κρατήσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία. Πάντως αυτό δεν αναμένεται να υλοποιηθεί άμεσα καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη το περιουσιολόγιο από το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως δήλωσε πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, στην παράδοση του πορίσματος για το ασφαλιστικό, η επιβολή πρόσθετου φόρου στα υψηλά εισοδήματα και στην μεγάλη ακίνητη περιουσία δεν είναι έξω από τη λογική της κυβέρνησης.