Οικονομία

Κοινωνική Οικονομία: Εργαλείο ενίσχυσης της εργασίας

Κοινωνική Οικονομία: Εργαλείο ενίσχυσης της εργασίας Κοινωνική Οικονομία: Εργαλείο ενίσχυσης της εργασίας
Κοινωνική Οικονομία: Εργαλείο ενίσχυσης της εργασίας «Εργαλείο ενίσχυσης της απασχόλησης και ανάπτυξης ενός εναλλακτικού τρόπου παραγωγής, που θα δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία», χαρακτήρισε τη μέθοδο της κοινωνικής οικονομίας, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, κ. Ράνια Αντωνοπούλου.

Στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, κ. Γιάννη Σαρίδη, παρουσία και εκπροσώπων συνεταιριστικών εγχειρημάτων που

δραστηριοποιούνται στο πεδίο της κοινωνικής οικονομίας, η κα Αντωνοπούλου αναφέρθηκε στις ενέργειες αναθεώρησης του νομικού πλαισίου που διέπει το συγκεκριμένο τομέα της αγοράς εργασίας. Επισήμανε δε, τη δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων στήριξης, αλλά και τις παρεμβάσεις που γίνονται από το υπουργείο για να διευρυνθεί το πεδίο της κοινωνικής οικονομίας. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα καταστεί δυνατό να προωθηθούν και να ενισχυθούν περαιτέρω τα συνεταιριστικά εγχειρήματα που έχουν δημιουργηθεί και στηρίζονται στο μοντέλο της κοινωνικής οικονομίας.