Οικονομία

Απεργία διαρκείας από τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Coca Cola στο Βόλο

Απεργία διαρκείας από τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Coca Cola στο Βόλο Απεργία διαρκείας από τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Coca Cola στο Βόλο
48ωρες απεργίες από τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Coca Cola στο Βόλο Με 48ωρες απεργίες συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Coca-Cola 3Ε στο Βόλο, μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου, καταληκτική ημερομηνία να δηλώσουν στην διοίκηση της εταιρείας αν θα μετακινηθούν στο εργοστάσιο του Σχηματαρίου ή θα φύγουν με εθελούσια. Αυτό αποφάσισαν σε σημερινή γενική τους συνέλευση.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο πραγματοποιείται στο υπουργείο Εργασίας συνάντηση του υπουργού Εργασίας με το σωματείο, τους βουλευτές του νομού και το Εργατικό Κέντρο Βόλου, για να διερευνηθεί η δυνατότητα να παραμείνει το εργοστάσιο στο Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει προσκληθεί η εταιρεία. Επιπλέον συνάντηση με το δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο έχει μεθαύριο Πέμπτη το σωματείο των εργαζομένων, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Δήμου Βόλου να βοηθήσει προς την κατεύθυνση μείωση του λειτουργικού κόστος της εταιρείας.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου επισημαίνει ότι στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των συναδέλφων στην Coca – Cola, για να παραμείνει το εργοστάσιο στο Βόλο. «Τα σχέδια της κερδοφόρας πολυεθνικής CocaCola, για το κλείσιμο του εργοστασίου στον Βόλο και την μεταφορά του στο Σχηματάρι, επ’ ουδενί πρέπει να υλοποιηθούν. Η περιοχή αυτή δεν αντέχει άλλα κλειστά εργοστάσια, άλλη ανεργία και αυτό ζητάμε να το αντιληφθεί η  Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και, στην αυριανή Τριμερή συνάντηση να συμβάλει πραγματικά για την αποτροπή αυτής της δυσοίωνης για τον τόπο προοπτικής».