Οικονομία

Αποστόλου: Θα υπάρξει πρόβλημα εαν ο ΟΓΑ δεν μείνει αυτόνομος

Αποστόλου: Θα υπάρξει πρόβλημα εαν ο ΟΓΑ δεν μείνει αυτόνομος Αποστόλου: Θα υπάρξει πρόβλημα εαν ο ΟΓΑ δεν μείνει αυτόνομος
Αποστόλου: Θα υπάρξει πρόβλημα εαν ο ΟΓΑ δεν μείνει αυτόνομος «Εάν οι θεσμοί επιχειρήσουν να καταργήσουν την αυτονομία του ταμείου του ΟΓΑ και να το εντάξουν σε ένα ενιαίο Ταμείο θα υπάρξει πρόβλημα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

«Το Ταμείο Αγροτών καλύπτει πάνω από 1.300.000 αγρότες και πρέπει να παραμείνει αυτόνομο, πρόσθεσε γιατί ο ρόλος του είναι σημαντικός αφού καλύπτει τις ενισχύσεις, τα επιδόματα και τα θέματα υγείας». Ο κ. Αποστόλου, δήλωσε, ότι: «για το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών το υπουργείο έχει καταθέσει τις προτάσεις του στου υπουργείο Εργασίας, που θα συζητήσει με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Επεσήμανε δε, ότι οι προτάσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο φορολογικό έχουν σκοπό να απαλύνουν τις δυσάρεστες επιπτώσεις και να επιδιωχθεί διαφορετική μεταχείριση στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες».

Τέλος, αναφερόμενος στο αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ανάκτηση των επιδοτήσεων του 2008-2009 ο κ. Αποστόλου δήλωσε ότι: «μεγάλη μερίδα των αγροτών δεν θα επιστρέψει τις επιδοτήσεις αυτές, και ότι αναζητείται αναλογική λύση των επιστροφών που θα συνδέεται με τη συμμετοχή».