Οικονομία

Κατρούγκαλος: Θα επανεξεταστούν οι εισφορές για τα «μπλοκάκια»

Παρεμβάσεις για τις εισφορές στο Ασφαλιστικό λέει ο Κατρούγκαλος Παρεμβάσεις για τις εισφορές στο Ασφαλιστικό λέει ο Κατρούγκαλος
Κατρούγκαλος: Θα επανεξεταστούν οι εισφορές για τα «μπλοκάκια» Αναδιπλώνεται το υπουργείο Εργασίας, σχετικά με το ζήτημα των εισφορών που ανέκυψε για όσους αμείβονται με μπλοκ παροχής υπηρεσιών.

Με ορατό το ενδεχόμενο να προκύψει έως και τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών, λόγω του μοντέλου που προωθείται στην Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση, ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος εξέδωσε ξεχωριστή ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζεται ότι ειδικά «για τα μπλοκάκια, θα μελετηθεί περαιτέρω ο ιδανικός τρόπος συνυπολογισμού των εισφορών στα έξοδα όπως και των άλλων ελεύθερων επαγγελματιών και θα υπάρξουν ειδικές προβλέψεις για τους νέους επιστήμονες, ούτως ώστε να υπάρξει η μικρότερη δυνατή επιβάρυνσή τους, χωρίς να θιγεί ο κανόνας της ισονομίας ως προς τις εισφορές».

Ουσιαστικά, διατηρείται η βασική αρχή του νομοσχεδίου, που θέλει για λόγους « ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης» να εφαρμοστούν ενιαίοι κανόνες για όλους « συμπεριλαμβανομένων και των εισφορών». Όμως επειδή οι ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιαίτερα όσοι αμείβονται με «μπλοκάκι», αποτελούν μια πολύ ξεχωριστή ομάδα εργαζομένων, το υπουργείο Εργασίας επιλέγει να επανεξετάσει τον κανόνα καταβολής εισφορών, που θα ισχύει γι' αυτούς.