Οικονομία

Μείωση όλων των συντάξεων «δείχνει» η Τρόικα

Μείωση όλων των συντάξεων «δείχνει» η Τρόικα Μείωση όλων των συντάξεων «δείχνει» η Τρόικα
Μείωση όλων των συντάξεων «δείχνει» η Τρόικα Την κατηγοριματική άρνηση της Τρόικα για το νέο Ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση, εισέπραξε το υπουργείο Εργασίας, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε αναφορά για περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις, έτσι ώστε να μειωθεί η συνταξιοδοτική δαπάνη, ενώ ζητήθηκε να οριοθετηθεί ακόμα χαμηλότερο ποσοστό αναπλήρωσης, σε σχέση με αυτό που ορίζεται στο σχέδιο νόμου (έως 45% για συντάξεις με λίγα χρόνια ασφάλισης και έως 60% για περιπτώσεις συνταξιοδότησης με 40 έτη ασφάλισης). Επίσης, ζητήθηκαν επιπλέον στοιχεία και για το σκέλος της εθνικής σύνταξης, αφού και εκεί οι θεσμοί έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους, επιθυμώντας να τεθούν εισοδηματικά κριτήρια.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν στην τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε από το ξενοδοχείο Χίλτον, να συμμετέχει και ο Τζιουζέπε Καρόνε, εκ των σκληρών των θεσμών, ο οποίος επέμεινε στις παρατηρήσεις του, σχετικά με το σκέλος της καταβολής σύνταξης με 15 έτη ασφάλισης. Είναι γνωστή η θέση των θεσμών, ότι επιθυμούν είτε τη θεσμοθέτηση εισοδηματικών κριτηρίων για χορήγηση σύνταξης με 15 έτη ασφάλισης (4.500 ένσημα) ή την αύξηση του ορίου στα 20 έτη (6.000 ένσημα).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καρόνε ήταν ο εκπρόσωπος των θεσμών, που είχε καταγγείλει επίσημα ο τέως ΓΓ Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργος Ρωμανιάς, ότι ευθύνεται για τους πίνακες που αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης, στις περιπτώσεις χορήγησης πρόωρης σύνταξης.