Οικονομία

Αντιλαϊκό το Ασφαλιστικό λένε ακόμη και οι υπάλληλοι της ΓΓ Κοινωνικής Ασφάλισης

Αντιλαϊκό το Ασφαλιστικό λένε ακόμη και οι υπάλληλοι της ΓΓ Κοινωνικής Ασφάλισης Αντιλαϊκό το Ασφαλιστικό λένε ακόμη και οι υπάλληλοι της ΓΓ Κοινωνικής Ασφάλισης
Σύλλογος Υπαλλήλων ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Βαθιά αντιλαϊκό το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο «Βαθιά αντιλαϊκό» χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι στη ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, καθώς θεωρούν ότι προωθείται μία νέα λεηλασία συντάξεων, οι οποίες μετατρέπονται σε «επιδόματα φτώχειας και εξαθλίωσης».

Με μια σκληρή ανακοίνωση, ο Σύλλογος ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στη γενική απεργία της Πέμπτης κάνοντας λόγο για «αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση», η οποία κινείται σε δύο άξονες:

α) Μεγάλη μείωση των συντελεστών αναπλήρωσης.
β) Μεγάλη μείωση συντάξεων λόγω του υπολογισμού με βάση τις αποδοχές του συνολικού ασφαλιστικού βίου.

Η εκτίμηση των υπαλλήλων στην Κοινωνική Ασφάλιση, είναι ότι με το προτεινόμενο σχέδιο προκαλείται «σοβαρή μείωση για τις συντάξεις, κυρίως για όσους έχουν συμπληρώσει από 20 έτη ασφάλισης και άνω. Όσο πιο πολλές εισφορές μάλιστα έχει καταβάλει κανείς, τόσο μεγαλύτερη (σε ποσοστό) θα είναι η μείωση. Επιπρόσθετα, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι αυτό δημιουργεί κίνητρο εισφοροδιαφυγής και υπονομεύει τη βιωσιμότητα του συστήματος».

Ο πίνακας που δημοσίευσαν οι εργαζόμενοι είναι ενδεικτικός:

GGKOI

Οι εργαζόμενοι στην Κοινωνική Ασφάλιση θεωρούν ότι μοναδικός στόχος της συγκυβέρνησης είναι η μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 χωρίς να υπολογίζεται ότι «δομείται ένα μη βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα γεμάτο αδικίες, αφού γίνεται μετακύλιση των επιβαρύνσεων από το ένα στρώμα στο άλλο, πάντα μέσα στο πλαίσιο των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων. Η κουτοπονηριά, ο λαϊκισμός και ο εμπαιγμός των ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ για τον επαναϋπολογισμό των ήδη αποδιδόμενων συντάξεων δεν έχει προηγούμενο. Η Κυβέρνηση διακηρύσσει πως το ποσό της «μείωσης» θα συνεχίσει να καταβάλλεται και στους νυν συνταξιούχους ως προσωπική διαφορά. Αυτό όμως θα ισχύει μόνο μέχρι το 2018. Μετά; Προφανώς το θέμα παραπέμπεται στην επόμενη Κυβέρνηση, για να έχει αυτή την ευθύνη της μείωσης».

Πιο συγκεκριμένα η μεγάλη αύξηση των εισφορών για τους Αγρότες, η σύνδεση της εισφοράς με το εισόδημα για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες, η αύξηση των εισφορών των Επικουρικών, η κατάργηση του ΕΚΑΣ, η «σφαγή» του Εφάπαξ, των μερισμάτων του ΜΤΠΥ, το χαντάκωμα των συντάξεων αναπηρίας, η μείωση των οικογενειακών επιδομάτων, η αύξηση των ποσών για αναγνώριση πλασματικών ετών και η σύσταση ενός υδροκέφαλου Υπερταμείου με τεράστια λειτουργικά προβλήματα και χωρίς καμιά ασφαλιστική λογική, είναι περιληπτικώς τα «συστατικά» της επικίνδυνης Κατρουγκάλιας συνταγής της αποτυχίας, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στην Κοινωνική Ασφάλιση.