Οικονομία

Κλείνει σταδιακά το κέντρο της Αθήνας - «Νεκρές» οι αγορές στην περιφέρεια

Κλείνει σταδιακά το κέντρο της Αθήνας - «Νεκρές» οι αγορές στην περιφέρεια Κλείνει σταδιακά το κέντρο της Αθήνας - «Νεκρές» οι αγορές στην περιφέρεια
Κλείνει σταδιακά το κέντρο της Αθήνας - «Νεκρές» οι αγορές στην περιφέρεια Όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Ομονοίας έκλεισαν πριν από λίγα λεπτά, λόγω των συγκεντρώσεων που θα γίνουν σήμερα.

Παράλληλα, δεν έχει διακοπεί μέχρι αυτή την στιγμή η κυκλοφορία στην Πανεπιστημίου και στη Σταδίου.

Έχει "νεκρώσει" η αγορά της Λαμίας, καθώς από νωρίς το πρωί όλα τα καταστήματα παραμένουν κλειστά μετά από απόφαση του εμπορικού συλλόγους της πόλης. Κλειστές παραμένουν και οι βιοτεχνίες, ενώ έχουν τραβήξει ρολά στα καταστήματά τους και οι επαγγελματίες.

Πριν από λίγο ο Δικηγορικός Σύλλογος της Λαμίας προχώρησε σε κατάληψη τόσο του Πλημμελειοδικείου της όλης όσο και του Εφετείου με συνέπεια δικαστές και διάδικοι να μην έχουν δυνατότητα να μπουν στα κτίρια και να μην εξελίσσονται δίκες.

Οι αγορές στις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό, έχουν νεκρώσει και αυτές. Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς και σύλλογοι, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και η ΠΟΕ/ΟΤΑ. Κλειστά είναι τα φαρμακεία, τα εμπορικά καταστήματα, οι καφετερίες και τα εστιατόρια και τα πρατήρια υγρών καυσίμων, ενώ χειρόφρενο τράβηξαν οι ιδιοκτήτες των ταξί. Τα Εργατικά Κέντρα και τα Νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν στην κινητοποίηση με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθούν, στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Κοζάνης και στον αύλειο χώρο της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς και στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας και στην πλατεία Ελευθερίας στα Γρεβενά. Ξεχωριστές απεργιακές συγκεντρώσεις διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Συγκεκριμένα συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ θα γίνουν στις 10:30 το πρωί, στον πεζόδρομο Κοζάνης, στο παλαιό πάρκο Πτολεμαΐδας, στην πλατεία λαχαναγοράς στα Γρεβενά και απέναντι από την πρώην Νομαρχία Καστοριάς και στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Φλώρινας. . Επίσης το ΚΤΕΛ Αστικών γραμμών Κοζάνης συμμετέχει στην γενική απεργία και δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια από τις 10 ως τη 1 το μεσημέρι.