Opinions

Η Θεανώ Φωτίου γιόρτασε τα γενέθλιά της με τούρτα-«κάρτα σίτισης - αλληλεγγύης»!

Η Θεανώ Φωτίου γιόρτασε τα γενέθλιά της με τούρτα-«κάρτα σίτισης - αλληλεγγύης»!
Του Μιχάλη Σιάχου «Ακόμα και τα γεννέθλια στο γραφείο τα κάνουμε. Με μια κάρτα αλληλεγγύης για τούρτα... Σας ευχαριστώ όλους και όλες για τις ευχές! Να είστε γεροί-ες!». Αυτές ήταν οι ευχαριστίες της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Θεανώς Φωτίου, που συνόδευαν τη σχετική φωτογραφία που ανέβασε στο facebook.

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, η κ. Φωτίου γιόρτασε τα γενέθλιά της (αν και λίγο ανορθόγραφα) με Τούρτα - «Κάρτα Αλληλεγγύης».

Και βέβαια τις ευχόμαστε να ζήσει και να τα χιλιάσει, αλλά δεν γίνεται να μην σταθούμε στην τούρτα - «Κάρτα Αλληλεγγύης».

Ως άλλος Γεννηματάς (που θέσπισε το ΕΣΥ) η κ. Φωτίου γιορτάζει σβήνοντας κεράκια σε τούρτα με την εικόνα της Κάρτας Αλληλεγγύης. Αν αυτό δεν είναι πρόκληση τι είναι;

Τι άλλο εκτός από απαγοήτευση αρχικά και οργή στη συνέχεια μπορεί να προκαλέσει στους περίπου 147.000 εξαθλιωμένους συμπολίτες μας, οι οποίο λαμβάνουν την παροχή αυτή για να επιβιώσουν με τα λιγοστά χρήματα που πιστώνονται κάθε μήνα (εάν κι αυτά υπάρχουν κάθε μήνα…);

Και μιλάμε για ποσό που ξεκινά από τα 70 ευρώ το μήνα και φτάνει στο… δυσθεώρητο ύψος των 220 ευρώ, με τα οποία αναγκάζονται να ζήσουν ολόκληρες οικογένειες που έχουν σπρωχτεί στο περιθώριο.

Δεν έχουμε καμιά εμπάθεια απέναντι στην κυρία Φωτίου και έχει δικαίωμα να γιορτάζει όπως και με ό,τι… γλυκό θέλει τα γενέθλιά της, αλλά το να σβήνει κεράκια πάνω σε τούρτα - «Κάρτα Αλληλεγγύης», είναι τουλάχιστον εμπαιγμός των χιλιάδων δικαιούχων άπορων, οι οποίοι περιμένουν πώς και πώς τα συγκεκριμένα λεφτά για να ταΐσουν τα παιδιά τους.

Και μάλλον η τούρτα - «Κάρτα Αλληλεγγύης» κοστίζει πάνω από 70 ευρώ…

Χρόνια πολλά κυρία Φωτίου, και του χρόνου με τούρτα-«επίδομα ενοικίου»…

FWTIOY TOYRTA