Παιδεία

Το Europe Direct στα Λύκεια της Αθήνας

Το Europe Direct στα Λύκεια της Αθήνας
Το Europe Direct στα Λύκεια της Αθήνας Εκπαιδευτικά προγράμματα, με επισκέψεις σχολείων και ομάδων μαθητών, στο πλαίσιο της εξοικείωσης των νέων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εγκαινιάζει για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2014, το Europe Direct, του δήμου Αθηναίων.

Τα προγράμματα εστιάζουν στις δυνατότητες που παρέχει η Ένωση αλλά και στους τρόπους με τους οποίους οι νέοι μπορούν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες και να ωφεληθούν από αυτές.

Μέσω του προγράμματος θα αναλυθούν θέματα όπως :

η ιδιότητα του Ευρωπαίου Πολίτη(δικαιώματα και υποχρεώσεις)
Ευρωεκλογές 2014 και η σημασία της ψήψου των νέων στην ώρα της αλλαγής
Προβλήματα και λύσεις σε πανευρωπαϊκή κλίμακα
Προγράμματα κινητικότητας νεολαίας (Erasmus +)
Κοινωνία των Πολιτών, Εθελοντισμός, Δράσεις αλληλεγγύης
Τα προγράμματα περιλαμβάνουν την προβολή οπτικοακουστικού υλικού, παρουσίαση και συζήτηση με τους μαθητές με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και την ανάδειξη των προοπτικών στο ευρωπαϊκό πεδίο.

Το 13ο Λύκειο Αθηνών επισκέφθηκε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, το κέντρο Europe Direct και οι 70 μαθητές της Γ΄ Λυκείου ενημερώθηκαν μεταξύ άλλων για τα προγράμματα νεολαίας Erasmus και τον εθελοντισμό.

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα

210 3642540 και 698- 59 63 224, και μέσω e-mail στο europedirect@cityofathens.g και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.