Παιδεία

Πανελλήνιες 2024: Αυτοί είναι οι συντελεστές της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Πανελλήνιες 2024: Αυτοί είναι οι συντελεστές της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής Φωτογραφία: EUROKINISSI
Οι μαθητές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπαίνουν στο... χορό των Πανελληνίων 2024. Τι ισχύει για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Την Πέμπτη 30 Μαΐου ξεκινούν οι Πανελλήνιες 2024 για τους μαθητές των ΕΠΑΛ και την αμέσως επόμενη μέρα έρχεται η σειρά των υποψηφίων από τα ΓΕΛ να ριχθούν στην μάχη των εξετάσεων.  Ο αριθμός των εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, θα ανέλθει στις 68.851 – αυξημένος κατά 277 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

Πανελλήνιες 2024: Αυτοί είναι οι συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2024 για τους υποψηφίους αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου ενώ καθοριστικό ρόλο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ αναμένεται να παίξει και φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ).

Στο αρχείο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αναλυτικ΄ά τους Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων, καθώς και τους Συντελεστές ΕΒΕ ειδικών μαθημάτων, μουσικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών, τόσο αυτών που ορίστηκαν αρχικά όσο και αυτών που έχουν τροποποιηθεί μετά από πρόταση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και των Συναρμόδιων Υπουργείων, για την συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2024.

Οι συντελεστές αφορούν στην εισαγωγή στα Α.Ε.Ι., στις Α.Ε.Α., στις σχολές των Α.Σ.Ε.Ι. και Α.Σ.Σ.Υ., στη Σ.Σ.Α.Σ., στις σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Α.Ε.Ν., στις σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και Λιμενοφυλάκων και στις Α.Σ.Τ.Ε.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τους συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής εδώ