Παιδεία

Πανελλήνιες 2024: Ώρα για Έκθεση στα ΓΕΛ

Πανελλήνιες 2024: Ώρα για Έκθεση στα ΓΕΛ
Με το μάθημα της Έκθεσης θα γίνει όπως κάθε χρονιά η πρεμιέρα των Πανελληνίων 2024 για τα ΓΕΛ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εξετάσεων που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, οι Πανελλήνιες 2024 για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων της χώρας ξεκινούν την Παρασκευή 31 Μαίου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Έκθεση). 

Υπενθυμίζεται ότι στις φετινές Πανελλαδικές θα χρησιμοποιηθεί εκ νέου ο «κόφτης» της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Ξεκινώντας παραδοσιακά με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων θα ολοκληρώσουν τον κύκλο των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων στις 12 Ιουνίου.

Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 8:30 π.μ., αλλά οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8:00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. 

Χθες, την αρχή έκαναν οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων, ενώ η διαδικασία των Πανελλαδικών θα ολοκληρωθεί στις 28 Ιουνίου, οπότε και θα έχουν εξεταστεί όλα τα ειδικά μαθήματα με τελευταίο τα Ιταλικά.

Πανελλήνιες 2024: Με Έκθεση κάνουν ποδαρικό στις εξετάσεις οι μαθητές των ΓΕΛ

πανελληνιεσ 2024 εκθεση ΓΕΛ

Η ώρα των Πανελληνίων 2024 για τους μαθητές των ΓΕΛ έφθασε. Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, η Έκθεση, όπως την αποκαλούμε, ανοίγει και φέτος την αυλαία των εξετάσεων. Μια ανάσα χωρίζει κυριολεκτικά τους μαθητές από το επιστέγασμα της τεράστιας και κοπιώδους προσπάθειας που έχουν κατάβάλει το τελευταίο διάστημα με απώτερο στόχο την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ανεξαρτήτως  κατεύθυνσης σπουδών, όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Ένα μάθημα με υψηλό βαθμό υποκειμενικότητας στην αξιολόγηση, γεγονός που οδηγεί σε μεγάλα ποσοστά αναβαθμολόγησης. Παρολαυτά οι μαθητές πρέπει να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα και να κάνουν τις τελευταίες επαναλήψεις σε κείμενα και παλιά διαγωνίσματα. 

Πανελλήνιες 2024: Όλα τα θέματα και οι απαντήσεις στην Έκθεση ΓΕΛ στο Dnews από το Μεθοδικό

Το Dnews συμμεριζόμενο το μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και καθηγητών για την αμεσότερη και την έγκυρη ενημέρωση για τα Θέματα και τις Απαντήσεις των Πανελληνίων Εξετάσεων 2024, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων ΜΕΘΟΔΙΚΟ, καθ’ όλη τη διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων θα σας προσφέρει την πληρέστερη ενημέρωση. Με την ανακοίνωση των θεμάτων στο Dnews θα δημοσιεύουμε σε πρώτο χρόνο τα θέματα που έπεσαν στην Έκθεση και νωρίς το μεσημέρι θα δημοσιεύουμε τις απαντήσεις.