Παιδεία

Πανελλήνιες 2024: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

Πανελλήνιες 2024: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα
Οι Πανελλήνιες 2024 έχουν ξεκινήσει με τους μαθητές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ να διεκδικούν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η δεύτερη εβδομάδα εξετάσεων στα πλαίσια των Πανελληνίων 2024 μόλις ξεκίνησε με τους μαθητές των ΕΠΑΛ να διαγωνίζονται σε μαθήματα ειδικότητας σήμερα, Δευτέρα 3 Ιουνίου. Τη σκυτάλη δίνουν την Τρίτη 4 Ιουνίου στους μαθητές των ΓΕΛ με μάθημα προσανατολισμού και εν συνεχεία οι υποψήφιοι θα δώσουν μάθημα στις 5/6 για τα ΕΠΑΛ και στις 6/6 για τα ΓΕΛ.

Οι υποψήφιοι έχουν ριχθεί για τα καλά στην μάχη των Πανελληνίων 2024 με στόχο να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα και να μπουν στην σχολή της αρεσκείας τους. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, ο συνολικός αριθμός των εισακτέων για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα ανέλθει στις 68.851 με τους φετινούς υποψήφιους να είναι γύρω στις 90.000. Ο ανταγωνισμός και φέτος θα είναι μεγάλος και κυρίως για τις υψηλόβαθμες σχολές και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής θα οδηγήσει χιλιάδες υποψηφίους εκτός πανεπιστημίων και θα πρέπει να προετοιμαστούν για άλλες εκπαιδευτικές επιλογές που θα τους οδηγήσουν στην αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια.

Οι Ευρωεκλογές 2024 αναδιαμορφώνουν το πρόγραμμα των φετινών Πανελληνίων

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο οι μαθητές των ΓΕΛ όσο και των ΕΠΑΛ εφέτος έχουν μια μικρή ανάπαυλα ανάμεσα στην εξεταστική περίοδο και τις μέρες που καλούνται να δώσουν μάθημα για τις Πανελλήνιες με αφορμή τη διεξαγωγή των Ευεωρκλογών 2024. Ειδικότερα, λόγω της διεξαγωγής των Ευρωεκλογών 2024 την Κυριακή 9 Ιουνίου επηρεάζεται και το πρόγραμμα των Πανελληνίων. Στα ΓΕΛ οι μαθητές θα εξεταστούν στις 6 Ιουνίου και θα δώσουν το επόμενο μάθημα στις 12 Ιουνίου, ενώ, από την πλευρά τους, οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα δώσουν μάθημα στις 5 Ιουνίου και εν συνεχεία στις 11 Ιουνίου.

πανελληνιεσ 2024 αποτελέσματα

Πανελλήνιες 2024: Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα 

Ενόσω η διαδικασία των Πανελληνίων συνεχίζεται και όσο τα μαθήματα διαδέχονται το ένα το άλλο σε πανελλαδικώς εξεταζόμενο επίπεδο, οι μαθητές μετράνε αντίστροφα για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Oι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν από τις 18 έως και τις 28 Ιουνίου. Παρομοίως, η διεξαγωγή των Υγειονομικών Εξετάσεων και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) από τις 17 έως και τις 28 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό από πλευράς Υπουργείου Παιδείας η ανακοίνωση των βαθμολογιών των μαθητών τοποθετείται περί τα τέλη Ιουνίου εν΄ώ η ανακοίνωση των βάσεων θα γίνει στα τέλη Ιουλίου.  Θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις στα μαθήματα κατεύθυνσης για τα ΓΕΛ, με την αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων να πέφτει στις 12 Ιουνίου. Οι Πανελλήνιες θα τελειώσουν στα ΕΠΑΛ στις 17 Ιουνίου.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση results.it.minedu.gov.gr/ και θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους με τη διαδικασία μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.